Immo Borsbeek

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in het ‘dorp naast de stad’

Hou je van Antwerpen, maar is ’t Stad zelf je te druk? Dan is het een optie om een woonplaats in de rand te zoeken: net ver genoeg om te genieten van de rust die zo typisch is voor een dorp, maar ook dicht genoeg bij de metropool met al zijn faciliteiten. De gemeente Borsbeek is zeker het overwegen waard. We maken je wegwijs in de plaatselijke immo.

Borsbeek

Kleinste gemeente van de provincie Antwerpen

Oorspronkelijk hoorde Borsbeek tot Deurne, maar al in 1264 kwam het tot een scheiding. Het dorp heeft behoord tot de kantons Wilrijk en Berchem, maar in 1800 werd Borsbeek uiteindelijk een zelfstandige gemeente.

Bij de grote fusiegolf in 1977 werd Borsbeek niet gefuseerd met andere Antwerpse gemeentes. Daardoor is Borsbeek tot op de dag van vandaag de kleinste gemeente van de provincie Antwerpen. Toch telt Borsbeek bijna 10.500 inwoners en is het dorp al tamelijk verstedelijkt (40,11 procent onbebouwde oppervlakte). De gemeente promoot zichzelf met de tagline ‘Dorp naast de stad’.

Immo Borsbeek: goedkope woningen, dure bouwgrond

Wonen in een stad is in de regel een stuk duurder dan wonen in een dorp. De rand opzoeken maakt een eigen woning dan ook betaalbaarder. In vergelijking met de omringende gemeente zijn de prijzen voor huizen en appartementen behoorlijk goedkoop in Borsbeek:

  • Voor een gewoon woonhuis betaal je gemiddeld 235.105 euro.
  • De gemiddelde prijs voor een appartement bedraagt 183.592 euro.

De prijzen voor bouwgrond zijn dan wel weer aan de hoge kant in vergelijking met die in andere gemeenten in de regio. Bouwgrond in Borsbeek gaat gemiddeld voor 433 euro per vierkante meter van de hand.

Wonen in Borsbeek

Als je kiest voor Borsbeek als woonplaats, hoef je je geen zorgen te maken over de bereikbaarheid. De gemeente ligt namelijk aan de Herentalsebaan en de R11, de grote ring rond Antwerpen. Met de bus en de tram raak je makkelijk in Antwerpen en in de verschillende randgemeenten.

Borsbeek telt twee scholen, diverse sportclubs en tal van bezienswaardigheden zoals de Sint-Jacobuskerk en Fort 3.

Dit artikel delen

Suggesties voor u