Industrieel Wonen: wél stoer, niet ongezellig

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Niet kil en kaal

Nogal wat mensen denken dat industrieel wonen een eufemistische omschrijving is voor een kille en kale woning. Dat klopt echter niet. Industrieel mag dan wel stoer zijn, ongezellig is het allerminst! Het komt er op aan voldoende accenten te leggen in je inrichting.

industrieel stijl

Industrieel wonen vereist een minimalistische aanpak

Vooroordelen komen er natuurlijk niet zomaar. Ook het vooroordeel ten opzichte van een industrieel interieur heeft ergens zijn wortels. Het is afkomstig van de vaak minimalistische aanpak die een industriële woning vereist. Weinig meubelen, veel beton en spaarzaam met decoratieve elementen, dat is in een notendop waar industrieel wonen om draait.

Veel ruwe materialen en grijstinten

Hoe en waarvan iets gemaakt is, mag gezien worden in een industriële woning. Het materiaal is duidelijk herkenbaar: beton, canvas, hout en metaal. De kleurencombinaties worden vaak beperkt tot verschillende tinten grijs, wit en zwart. Om wat meer leven in de brouwerij te brengen, kun je die tinten afwisselen met enkele fleurige, felgekleurde accenten. Een industriële inrichting is qua meubilair vaak beperkt tot het hoogstnoodzakelijke, zoals een zitbank, stoelen, een tafel en enkele kasten, maar enkele goedgekozen, decoratieve uitschieters kunnen evenzeer. Omdat de inrichting vaak minimalistisch is, zijn het vaak echte eyecatchers in het industriële decor.

In welke ruimtes werkt een industrieel interieur?

Populaire ruimtes waarin de liefhebber van een industrieel interieur wil wonen zijn de loft, een oud fabriekspand, een voormalige school of een andere grote en open ruimte. Klassieke woningen en herenhuizen zijn minder geschikt omdat die vaak hout combineren met andere warme kleuren, en die passen dan weer niet in een industrieel interieur.

Industrieel wonen, iets voor jou?

Vintage wonen is heel uitgesproken en dus echt iets voor de liefhebber. Toch is het etiket ‘koel’, dat nog vaak op industriële inrichtingen wordt geplakt, vaak niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Wie het goed aanpakt, vindt gezelligheid troef in een industrieel interieur!

Dit artikel delen

Suggesties voor u