Interieurtrend: cementtegels zijn weer helemaal terug!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Cementtegels in jouw interieur

Denk je bij cementtegels meteen aan de ouderwetse keuken van je grootmoeder? Think again! De cementtegel is helemaal terug als nieuwe lieveling van interieurspecialisten en trendwatchers. De tegels zijn verkrijgbaar in de meeste vrolijke patronen en kleuren en duiken op in steeds meer moderne woningen. Op de vloer of tegen een wand, in Marokkaanse  of Portugese stijl: cementtegels stelen de show in jouw interieur!

Carreaux de ciment

Authentiek en handgemaakt

Authentieke cementtegels zijn altijd handgemaakt. De tegels worden vervaardigd uit een mengsel van marmerpoeder, cement en kleurpigment en worden vlak voor het verharden uit de mal gehaald. Vervolgens wordt er een dikke laag cement over gegoten en moeten de tegels enkele weken drogen. Het resultaat is een sterke tegel die een leven lang meegaat.

De meeste bekende cementtegels doen denken aan pittoreske Portugese woninggevels of authentieke Marokkaanse keukens. Maar je vindt ook tegels in neutrale kleuren die passen in elk interieur. De prijs is afhankelijk van het gekozen patroon en het formaat van de tegels. Zo is er voor elk wat wils!

De voordelen van cementtegels

Cementtegels geven een uniek karakter aan elke ruimte. Omdat ze handgemaakt zijn, is elke tegel uniek en ben je steeds zeker van een origineel effect.

De tegels worden geplaatst met uiterst dunne voegen, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de kleurenpracht. Naast hun bijzondere uiterlijk bieden cementtegels nog een groot voordeel: je kunt ze combineren met vloerverwarming. Zo geniet je binnenkort blootvoets van je buitengewone vloerbedekking.

De nadelen van cementtegels

Wie voor cementtegels kiest, kiest ook voor een hogere prijsklasse. Aangezien cementtegels met de hand worden gemaakt, ligt hun prijs hoger dan die van keramische tegels. Tegels van cement vragen ook iets meer zorg: ze zijn niet vlekbestendig en hebben zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig. Plaats deze tegels ook niet op een zonnige plek. Zo vermijd je dat ze verkleuren door zonlicht.

Dit artikel delen

Suggesties voor u