Is een carport een meerwaarde voor je woning? Absoluut!

Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Waarom een overkapping het overwegen waard is

Als je in een buurt woont met weinig parkeergelegenheid is een carport een ideale oplossing. Een overkapping voor je wagen of een overdekte parkeerruimte biedt ook een absolute meerwaarde voor je huis. Bovendien lopen auto’s die onbeschermd op straat of op je oprit staan meer schade op.

Carport

Drie voordelen van een carport

Almaar meer mensen kiezen voor een overkapping, om tal van redenen. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van een carport:

  1. Een carport beschermt je wagen. Vaak wordt getwijfeld aan de beschermingsfuncties van een carport aangezien die niet volledig gesloten is zoals een garage. Maar die twijfel is ongegrond. Een carport beschermt evengoed tegen winterse koude en zomerse hitte of tegen andere weersomstandigheden.
  2. Een carport is een evenwaardig alternatief voor een garage. Vaak heb je een stuk onbenutte grond naast de woning. Als er geen ruimte of wettelijke mogelijkheid is voor een garage kan een overkapping soelaas bieden. Ook financieel kan een carport het overwegen waard zijn. Waar bij een garage de kosten al snel kunnen oplopen (poort, betegeling, elektriciteit, enzovoort) investeer je bij een carport enkel in een dak.
  3. Een carport is een ideale opbergruimte. Voor de verkoper of verhuurder is een carport een kleine investering met tal van mogelijkheden. Biedt het huis geen plek voor het opbergen van fietsen, of is er in het tuinhuisje geen plaats voor de BBQ? Dan kun je ze altijd kwijt onder de carport, met evenveel bescherming. Extra opbergruimte aan een woning is altijd mooi meegenomen.   

Extra voordeel: een parkeergelegenheid verhoogt de waarde van je huis

Als je in een buurt woont met weinig parkeergelegenheid, of waar je ver moet stappen om je auto kwijt te geraken, is een eigen parkeerplaats een absolute meerwaarde. Heb je de mogelijkheid om extra overdekte parkeerruimte te voorzien aan je woning, door een carport bijvoorbeeld, dan verhoog je de waarde van je huis. Een carport is een kleine, maar zeer interessante investering, zowel voor je huis als voor de wagen. Zorg wel dat je bij stedenbouw informeert naar een eventuele bouwvergunning.

Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp