Je berging – functioneel! – inrichten

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 februari 2021

4 praktische tips

Ondanks de hoeveelheid spulletjes die je er bewaart, is de berging niet de meest cosy ruimte van je huis. Toch verdient ze de nodige aandacht bij het inrichten. Ten slotte berg je er veel spullen op die je snel moet kunnen terugvinden.

espaces de rangement

1. Transparante potjes en dozen

In de berging bewaar je spullen die je niet elke dag nodig hebt en het liefst niet zichtbaar laat rondslingeren in huis. Denk maar aan nagels en vijzen, maar ook batterijen, knopen, plastic zakjes, enzovoort. De beste manier om die netjes op te bergen? Geef elk voorwerp zijn eigen doos of potje. Doorzichtige plastic dozen zijn ideaal voor de grote spullen, terwijl je de kleintjes kwijt kunt in glazen bokalen.

2. Logisch ordenen

Vervolgens is het zaak om alle spullen een logische opbergplaats te geven in je kasten. Spullen die je altijd samen nodig hebt, bewaar je ook het best samen. Maak bijvoorbeeld een doos met alles dat je nodig hebt om je schoenen te poetsen of te herstellen en een andere doos met gereedschap. En daar houdt het niet op: idealiter groepeer je die dozen op hun beurt op een logische manier in je kasten. Als je schoenenkit naast je naaigerief staat, vind je beide gegarandeerd sneller terug.

3. Labellen!

Als je stappen 1 en 2 tot een goed einde hebt gebracht, is de tijd aangebroken om te labellen. Wie van modern en functioneel houdt, vindt een labelprinter vast handig, terwijl romantici zweren bij handgeschreven etiketten.

4. In de hoogte werken

“Allemaal goed en wel,” denk je misschien, “maar zelfs met logisch geordende en perfect gelabelde transparante dozen krijg ik geen orde in mijn berging.” Begrijpelijk, zeker als je berging maar een vierkante meter of twee groot is en je er véél spullen moet opbergen, van conserven tot waspoeder.

In dat geval moet je zo optimaal mogelijk gebruikmaken van de beschikbare ruimte. En die bevindt zich niet aan je voeten, maar boven je: tegen de muren en aan het plafond. Enkele opties:

  • Wandschappen en -rekken
  • Pegboards
  • Opberghangers tegen de muren en kastdeuren

Had je er bijvoorbeeld al aan gedacht die laatste te gebruiken om je schoonmaakmiddelen in op te bergen? Da’s meteen veel plek uitgespaard!

Lees ook: Waskamer inrichten tips

Dit artikel delen

Suggesties voor u