Je huis veel sneller doen verkopen: ontdek onze tips!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
29 januari 2021

Of je het nu helemaal zelf doet, de hulp van een vastgoedmakelaar inschakelt of die van een notaris: een huis verkopen gebeurt meestal niet in een-twee-drie. Maar met deze tips vergroot je alvast je kansen!

een huis snel verkopen

Voer herstelwerken en renovaties uit

Je wilt natuurlijk een goede indruk maken op kandidaat-kopers, dus je herstelt die lekkende kraan of kapotte klink maar beter. Het lijkt misschien niet de moeite omdat jij verhuist, maar zulke gebreken kunnen je woning flink devalueren. Besteed extra aandacht aan de keuken en de badkamer en onderneem eventueel een kleine renovatie.

Het geheim van een neutrale inrichting

Is je woonkamer in felle kleuren geschilderd? Plan maar een schilderbeurt in! Geef  je je huis een likje verf in een neutrale kleur, dan stijgen je verkoopkansen vanzelf. En als je je huis via een immosite verkoopt, is het ook het ideale moment om wat foto’s te nemen. Zorg er wel voor dat de ruimtes niet kaal ogen als je de woning niet meer gebruikt. Eventueel kun je de hulp van een vastgoedstylist inschakelen.

De waarde van je woning correct inschatten

De juiste prijszetting is natuurlijk van het grootste belang, en die bepalen is niet altijd eenvoudig. Zo verandert de waarde van je huis naarmate de huizenmarkt evolueert en kun je aan factoren zoals de ligging weinig veranderen. Laat je dus gerust bijstaan door een schatter, notaris of vastgoedmakelaar.

Alles voor een gezellige bezichtiging

HĂ©t beslissende moment voor veel kopers is de bezichtiging, omdat ze nu ontdekken hoe ze zich in een bepaalde woning voelen.

  • Ruim alles netjes op, zonder dat het kil wordt. Kies voor gezellige decoratie of bloemen en richt op zijn minst Ă©Ă©n plek in waar kopers rustig kunnen zitten.
  • Maak verse koffie of lekker gebak. Niet alleen ruikt je huis dan heerlijk, kopers zullen meteen een aangename indruk krijgen.
  • Verlucht je huis op voorhand en zorg voor een aangename binnentemperatuur.
  • Indien mogelijk laat je kijkmomenten doorgaan op een heldere dag. Een optimale verlichting maakt een wereld van verschil.
Dit artikel delen

Suggesties voor u