Je woning verkopen: Enkele tips !

Geschreven door Logic-Immo.be
27 januari 2021

Vijf eenvoudige trucjes die de prijs opdrijven

Wie zijn woning wil verkopen krijgt daarvoor graag een zo hoog mogelijke prijs. Toch gebeurt het al te vaak dat een woning onder de initiële vraagprijs moet duiken alvorens kandidaat-kopers zich aandienen. Dat is jammer, zeker omdat je met een paar eenvoudige trucjes en de juiste aanpak de prijs van je woning kunt opdrijven.

investeren

Je woning verkopen via een immosite

Als je je woning verkoopt via een immosite wordt er steeds gevraagd om enkele foto’s bij je zoekertje te voegen. Ga daar niet te licht over! De overgrote meerderheid van de huisjagers laat zich immers in eerste instantie leiden door de foto’s en veel minder door de beschrijvende tekst. Zorg er dus voor dat je woning er opperbest uitziet.

Tip 1: neem foto’s van je bemeubelde woning

Niets dat zo veel somberheid uitstraalt als een leegstaande woning. Als je je huis op de gevoelige plaat vastlegt, doe dat dan op tijd zodat de ruimte nog aangekleed is! Een gemeubelde woning verkleint de stap voor kandidaat-kopers aanzienlijk. Een leegstaande woning schrikt af.

Tip 2: breng duidelijke mankementen van je woning liever niet in beeld

Een foto heeft de neiging om visuele tekortkomingen erger voor te stellen dan ze zijn. Is er ergens een stukje pleisterwerk van de muren losgekomen, stel je dan zo op met je fototoestel dat de vlek op de muur niet opvalt. Kandidaat-kopers die de moeite nemen om tot bij je thuis te komen kunnen zich over zo’n kleinigheid wel heen zetten. Uiteraard mag dit geen excuus zijn om zomaar alle mankementen te verdoezelen als je je woning gaat verkopen.

Tip 3: een likje verf kan nooit kwaad

Geef je hal, badkamer of woonkamer een nieuw likje verf. Het kost niet veel geld, neemt niet veel tijd in beslag en geeft je woning net dat tikkeltje meer uitstraling! Een kleine moeite die je verschillende duizenden euro’s kan schelen als je je woning wil verkopen!

Tip 4: voer achterstallige herstellingen uit

Erger je je al maanden aan die lekkende kraan, loszittende toiletbril, piepende deuren of scheur in het gordijn? Nu is het moment om er wat aan te doen! Waarom zou je je de moeite nog getroosten als je over enkele maanden toch verhuist? Omdat het je een flinke slok op een borrel kan schelen als je woning verkocht wordt!

Tip 5: zorg voor licht en groen

Tijd om je woning écht in de kijker te zetten! Koop een bosje bloemen voor de woonkamer, zet een kleurrijke fruitschaal op tafel en zorg ervoor dat de voortuin netjes onderhouden is. Nog overal eens met de dweil langsgaan en je woning is klaar voor de ultieme fotoshoot!

Dit artikel delen

Suggesties voor u