Ken de renovatiepremies

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 januari 2021

Een te renoveren woning gekocht?

Een woning renoveren is niet goedkoop. Er is veel werk te doen en ook de materialen zijn vaak erg duur. Daarom kan je in sommige gevallen genieten van de Vlaamse renovatiepremies. Met deze premies kan je delen van de renovatie betalen zoals centrale verwarming, funderingen, daken en elektriciteit.

schuldsaldoverzekering

Voor een volledig overzicht van alle werken die in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremies kan je terecht op de site Bouwen en Wonen van de Vlaamse Overheid.

Wie heeft er recht op renovatiepremies?

Er zijn vijf voorwaarden voor de aanvraag van een renovatiepremie:

  1. Het Inkomen onderworpen aan de personenbelasting mag maximaal 39.250 euro bedragen voor een alleenstaande. Voor een alleenstaande met Ă©Ă©n persoon ten laste of gehuwden / wettelijk samenwonenden mag het inkomen 56.060 bedragen met een verhoging van 3.140 per persoon ten laste.
  2. De woning moet minstens 25 jaar oud zijn. Kamers en studentenkamers komen niet in aanmerking, enkel huizen en appartementen bestemd voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande kunnen genieten van de Vlaamse renovatiepremies.
  3. De bewoner mag geen andere woningen, kamerwoningen, studentenhuizen, .. in volle eigendom of vruchtgebruik hebben. Indien het om een verhuurder gaat die de renovatiepremie aanvraagt, dan geldt deze voorwaarde niet.
  4. De renovatiepremie wordt berekend op basis van de voorgelegde facturen. Deze facturen mogen enkel betrekking hebben op een aannemer of materialen en uitrustingsgoederen. Het bedrag van deze facturen moet minstens € 10.000 excl BTW bedragen en ze mogen niet ouder dan 3 jaar zijn.
  5. Per 10 jaar kan er slechts Ă©Ă©n keer een renovatiepremie toegekend worden. Het is dus belangrijk alle facturen te bundelen.

Hoeveel bedraagt de renovatiepremie?

Afhankelijk van je inkomen en de werken die je laat uitvoeren kan de renovatiepremie van 20% tot 40% van het factuurbedrag variĂ«ren. Bekijk snel de website van de Vlaamse Overheid voor meer informatie over uw specifieke werken.

Indien u niet voldoet aan een van de voorwaarden van de renovatiepremie kan u misschien wel gebruik maken van de Vlaamse verbeteringspremie

Dit artikel delen

Suggesties voor u