Keukens anno 2016

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
23 februari 2016

Dit zijn de trends

Interieurtrends zijn minder wispelturig dan modetrends, maar toch zijn ook interieurinrichting, meubelen en decoratie onderhevig aan veranderende smaken. In de keuken, het hart van elke woning, zien we in 2016 deze trends opduiken:

Keuken trends

Eenvoud is de nieuwe luxe

De laatste decennia werd de keuken opgewaardeerd tot volwaardige leefruimte. Meer zelfs, de keuken is ondertussen een statussymbool geworden. Een grote, dure keuken is in dat opzicht niet zo verschillend van een BMW op de oprit. In 2016 zien we echter dat daar stilaan verandering in komt. Keukens mogen opnieuw eenvoudiger zijn. Kwaliteit staat nog altijd voorop, maar het mag allemaal wat minder protserig. De droomkeuken van 2016 is eenvoudig, charmant en levendig.

Unieke tegels

Een van de middelen waarmee we onze keuken in 2016 huiselijk en tegelijk modern maken, zijn speciale wandtegeltjes. Glanzende metrotegels, authentieke Marokkaanse tegels of hippe keramische tegels met abstracte patronen: het mag origineel zijn en opvallen. In 2016 combineer je deze glanzende, harde materialen liefst met andere materialen die heel zacht en tactiel zijn. Zo creĂ«er je een warme sfeer. Denk bijvoorbeeld aan parket, houten legplanken en decoratie in vilt of kurk.

Warme metaalkleuren

Goud, koper en brons zijn helemaal terug van weggeweest. Onze keukens werden tot voor kort nog gedomineerd door brandschoon inox, maar in 2016 is er weer ruimte voor een speelse toets goud die tegelijk luxueus en ouderwets aandoet.

Het fijne aan deze warme metaalkleuren is dat ze zich perfect laten combineren met zowel een licht kleurenpalet als met donkere kleuren zoals zwart of antraciet. Ga je voor dat laatste, dan kies je duidelijk voor een luxueuze en klassevolle keuken. Karaktervol, en misschien zelfs een tikkeltje mannelijk. In combinatie met wit, ecru of pasteltinten, zorgt het goudkleurige metaal dan weer voor een knusse, romantische uitstraling.

Dit artikel delen

Suggesties voor u