Leef je helemaal uit in je hobbykamer

Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Een aparte ruimte voor jouw passie

“All work and no play makes Jack a dull boy”, gaat het Engelse gezegde. Iedereen heeft wel een of andere hobby: is het niet biljarten dan wel gitaarspelen, naaien of vinyl verzamelen. Almaar meer mensen voorzien in hun woning dan ook een aparte hobbykamer waar ze zich volledig kunnen overgeven aan hun passie. Ontdek onze inspirerende ideeën.

hobbykamer

Je eigen atelier in huis

Heb je artistieke aspiraties? Hou je van schilderen, handwerk, pottenbakken of juweelontwerp? Dan kun je je hobby niet uitoefenen aan de keukentafel tussen de soep en de patatten. Een eigen atelier is natuurlijk ideaal. Zorg voor voldoende lichtinval en stockageruimte om de benodigde materialen altijd bij de hand te hebben.

Je eigen repetitieruimte

Als je muzikaal bent, kun je kiezen voor een hobbykamer met ruimte voor een piano, gitaren of andere muziekinstrumenten. Hou wel rekening met de buren. Om overlast te vermijden is een degelijke akoestische isolatie van je muren een absolute must. Wil je een heuse repetitieruimte voor een volledige band, dan is een akoestisch ontkoppelde ruimte volgens het principe ‘box in a box’ het best.

Een mancave of she shed?

Wil je liever een plek om je volledig te ontspannen, alleen of met je vrienden? Wat dacht je van een mancave met enkele comfortabele zetels, een pooltafel, kicker en een grote tv met Playstation? Te macho? Niet als je ook een ‘she shed’ installeert om ten volle te genieten van elke girls’ night.

Je verzameling te kijk in je hobbykamer

Een hobbykamer kan ook een persoonlijk museum of bibliotheek zijn. Het is heerlijk om een ruimte vol te stouwen met boeken, strips, vinylplaten, dvd’s of vintage toys. Uiteraard geef je de allermooiste exemplaren – een gesigneerde eerste druk van Kuifje? – een ereplaats in een etalagekast.

Op zolder of in de kelder?

In principe kun je elke vrije ruimte in je huis als hobbykamer inrichten. Vaak kiezen mensen voor een begaanbare zolder of kelder. Belangrijk is wel dat je de kamer goed kunt verwarmen en dat er niet al te veel passage is, zodat je ongestoord kunt opgaan in je passie.

Dit artikel delen

Suggesties voor u