Meer licht in huis? Ga op de bovenverdieping wonen!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

De indeling van je huis omgooien is niet zo’n gek idee

Een van de belangrijkste vereisten voor een aangename woning is ongetwijfeld voldoende lichtinval. Niemand heeft graag een duistere keuken of woonkamer waar je zowat altijd het licht aan moet knippen. Ga je bouwen? Dan is het misschien een idee om de indeling van je huis volledig om te gooien. Als je slaapt op het gelijkvloers en woont op de hogere verdiepingen, krijg je namelijk automatisch meer licht in huis.

licht in een huis

Licht in huis, zonder pottenkijkers

Wie veel licht in huis wil, heeft grote ramen nodig. Maar zeker in de stad is het dan niet zo evident om nieuwsgierige blikken buiten te houden. Tenminste: niet als je woonkamer en andere leefruimte op de benedenverdieping liggen. Kies je ervoor om op de hogere verdiepingen te wonen en het gelijkvloers enkel te gebruiken om te slapen, dan wordt er plots veel meer mogelijk.

Het Laatste Nieuws bracht een tijd geleden het verhaal van Sarah en haar man Wouter. Die hadden inderdaad de indeling van hun woning omgegooid voor een optimale lichtinval. Dankzij de grote ramen valt het licht dan ook rijkelijk binnen, zonder dat het koppel aan privacy moet inboeten. “Geen enkele voetganger wandelt met zijn hoofd omhoog. We hebben niet eens gordijnen nodig”, zegt Sarah daarover.

Daktuin spaart oppervlakte

Ook voor hun tuin hebben Wouter en Sarah een slimme oplossing gevonden. Om plaats te besparen, hebben ze die namelijk op hun dak aangelegd. Een ommuring zorgt voor maximale privacy. “Ik vond het zonde om beneden een deel van het zo al kleine perceel op te offeren aan een tuin, want dan zouden we te veel bewoonbare oppervlakte verliezen”, vertelt Sarah.

De daktuin omvat onder meer een klein gazon op een laagje aarde van nauwelijks tien centimeter. Er is ook een automatisch bewateringssysteem.

Wie de beelden van de woning bekijkt, denkt misschien dat ze onbetaalbaar is, maar dat is een verkeerde indruk. De bouw en inrichting hebben Sarah en Wouter maar 250.000 euro gekost.

Dit artikel delen

Suggesties voor u