Meer wooncomfort met een patio of binnentuin

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 januari 2021

Extra ruimte om te ontspannen en te genieten

Wil je in je tuin een plek voor jezelf waar je heerlijk kan ontspannen en je terugtrekken met een boek? Of een afgescheiden ruimte waar je kinderen kunnen spelen? Dan is een patio of binnentuin de ideale oplossing. Een patio biedt heel wat praktische voordelen. Bovendien ziet je tuin er ook meteen een pak aantrekkelijker uit.

binnentuin

Tijd voor jezelf en voor anderen

Een binnentuin kan je voor heel wat dingen gebruiken. Het is de ideale plek om tijd te nemen voor jezelf en na een lange werkdag te relaxen. Maar je kan er evengoed tijdens het weekend gezellig met familie of vrienden vertoeven en een etentje organiserenQuality time met je gezin? Ook daarvoor is een patio de aangewezen plek. Het is en blijft een plaats in je tuin, maar toch krijg je het gevoel dat je in een afgescheiden ruimte zit. Sommige mensen maken er ook echte juweeltjes van en voegen er een persoonlijke toets aan toe, zoals een fonteintje of een waterpartij.

Patio: speelruimte voor je kinderen

Als je huis niet zo groot is dan is de binnentuin de ideale plek om naar uit te wijken voor kinderfeestjes of familiediners. Waarom er geen barbecue installeren? Ideaal voor lange, zomerse avonden! Een patio kan ook dienst doen als speelruimte voor je kinderen. Zo hoef je je huis niet altijd op te ruimen nadat je kinderen zich er hebben uitgeleefd.

Inrichten patio

Patio’s kan je ook naar hartenlust inrichten. Het is heel leuk om er verschillende soorten (tuin)meubels en decoratie in te verwerken. Tapijten voegen altijd een leuke extra toe en ook planten en bloemen bieden veel mogelijkheden. Verder vormt een binnentuin ook een goeie uitvalsbasis wanneer je een zwembad hebt. Je kan er een (kleine) douche installeren en je er aan- en uitkleden. Zo heb je nooit meer last van water in je woonkamer nadat iemand net een frisse duik heeft genomen en vrolijk door het huis wandelt.       

Meerwaarde voor je woning

Tot slot is een patio ook een goeie manier om de waarde van je huis op te krikken. Als je op een dag je woning wilt verkopen, zal het heel wat extra opbrengen als er een binnentuin aanwezig is. Voor kandidaat-kopers kan het zelfs een doorslaggevende factor zijn bij de aankoop van een woning. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u