Mijn huis, Mijn architect

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 maart 2021

Openhuizenweekend voor wooninspiratie in het gezelschap van ervaren architecten

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt ‘Mijn huis, Mijn architect’ plaats in Vlaanderen en Brussel. Tijdens dit openhuizenweekend kan je in deze regio’s meer dan 160 nieuwbouw- en renovatiewoningen bezoeken en heel wat wooninspiratie opdoen. Je komt er tevens in contact met de architecten die deze projecten realiseerden. Handig dus als je nog op zoek bent naar een goede architect!

architecte

Thema’s

Dit jaar draait ‘Mijn huis, Mijn architect’ rond betaalbaar wonen en budgetvriendelijk renoveren. Er werd een inspiratieroute rond dit thema uitgewerkt, zodat je op ontdekkingstocht kan gaan langs een selectie van energiezuinige woningen, compacte woningen, groene woningen, etc. 

Mobiele website en inspiratieboek

Om tijdens je bezoek geen enkele informatie te missen, krijg je tijdens het bezoek via je smartphone toegang tot een mobiele website met handige info over de deelnemende projecten. Daarnaast kan je het inspiratieboek ‘Mijn huis, Mijn architect 2013’ raadplegen als handleiding tijdens het bezoek. Het boek is een bron van informatie over bouwen en verbouwen, de rol van de architect, duurzaamheid, nieuwe woonvormen, financiering, etc. Ook als je op zoek bent naar inspiratie en ideeën is dit boek zeker een aanrader.

Contact met architecten en deskundigen

‘Mijn huis, Mijn architect’ is niet alleen de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen, maar is eveneens het moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners en kennis te maken met architecten en bouwheren. De architect is immers een onmisbare schakel in elk bouwproces, dus doe je er goed aan om een architect te kiezen waar jij je goed bij voelt.

Praktisch

De deelnemende woningen van ‘Mijn huis, Mijn architect’ zijn enkel te bezoeken op zaterdag 28 en zondag 29 september, en dit telkens van 14u tot 18u. De woningen zijn gratis te bezoeken mits registratie vanaf 31 augustus 2013. Hou er rekening mee dat sommige woningen enkel op afspraak te bezichtigen zijn. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u