Moderne woningen: je eigen piramide bouwen

Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Inspiratie voor moderne woningen komt overal vandaan

Architecten halen hun inspiratie werkelijk overal vandaan. Dat bewijst de Mexicaanse architect Juan Carlos Ramos met zijn prijswinnende ontwerp Pyramid House. Zijn design voor een Piramidewoning combineert de grootsheid van de machtige farao’s met moderne architectuur. Juan Carlos Ramos gebruikte 3DMax, Itoo en Photoshop om de moderne conceptwoning te ontwerpen. Wie zich geroepen voelt om de moderne woning te betrekken, zal spijtig genoeg nog even moeten wachten: de prachtige design woning is momenteel nog niet gebouwd.

pyramide

Volledig uitgeruste design woning

Eén wand van Ramos’ Piramidewoning bestaat uit een driehoekige glasmuur van drie verdiepingen hoog. Een zwevende wenteltrap verbindt de drie verdiepingen met elkaar. De wand laat het natuurlijk licht door de volledige woning dansen en zorgt voor een geweldig zicht op het prachtige landschap. Een resem kleinere openingen brengt de Piramidewoning nog verder tot leven. De moderne woning, die beschikt over twee slaapkamers en badkamers, een keuken, een bibliotheek, een garage en een volledig uitgeruste opnamestudio, bewijst dat simpele geometrische vormen zich perfect lenen voor residentiële architectuur.

Moderne woningen: elke architect biedt eigen interpretatie

Jean Carlos Ramos is niet de enige architect die op basis van klassieke vormen moderne woningen creëert. Architect Lionel Morrison baseerde zich in eerder al op de schotelvorm van een UFO voor het design van een moderne woning in Preston Hollow, Texas. De design woning, die uitgerust is met een energiezuinig geothermaal systeem, dat de aarde gebruikt voor centrale verwarming of koeling, biedt verder ook veel licht en ‘ruimte’ aan haar bewoners.

Dit artikel delen

Suggesties voor u