Naar Schoten verhuizen?

Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Dit moet je echt weten als toekomstige Schotenaar!

Staat de verhuiswagen al klaar? Leg de motor nog vijf minuutjes stil en lees eerst dit artikel met alle belangrijke weetjes over Schoten die je als toekomstige inwoner absoluut moet kennen!

Schoten

Schoten in 3 belangrijke cijfers

  • 33.781, dat is hoeveel mensen er in de Antwerpse gemeente Schoten wonen. Een inwoner van Schoten verdient gemiddeld 18.423 euro per jaar. De werkloosheid bedraagt 5,55 procent.
  • 30 procent, dat is hoeveel percentage van het grondgebied bebost is. Weinig gemeenten in Vlaanderen zijn zo groen als Schoten.
  • 25 minuten, dat is hoe snel je vanuit Schoten-dorp naar het hartje van de stad Antwerpen fietst. Je doet er precies even lang over als met de auto!

3 unieke bezienswaardigheden

  • Het kasteel van Schoten is een mooi kasteeltje aan de rand van de gemeente. Het cultuurcentrum organiseert zowel daar zijn activiteiten als in De Kaekelaar, in het dorpscentrum.
  • Aan kasteeldomeinen geen gebrek in Schoten, want ten noorden van de dorpskern ligt Vordenstein, een kasteelpark in Engelse en Franse stijl met een prachtige oranjerie in neoklassieke stijl. Het kasteel zelf verdween echter in 1946.
  • De openbare bibliotheek van Schoten bevindt zich in een modernistisch gebouw, ontworpen door niemand minder dan Renaat Braem, de grondlegger van het modernisme in België. Love it or hate it, het is een historisch belangrijk staaltje architectuur.

3 wetenswaardigheden voor op café

  • Als je binnenkort verhuist naar een woning of appartement in Schoten, is het belangrijk dat je deze BV’s herkent als je mede-Schotenaren: Véronique De Kock, Tante Kaat, Luk Wyns, Peter Van Den Begin, Frank Vanhecke, Tom Waes en Guillaume Van der Stighelen. En neen, Joske Vermeulen woont niet heus in Schoten.
  • De burgemeester van Schoten is N-VA’er Maarten De Veuster. In 2000 en 2006 was het Vlaams Belang nog de grootste partij in Schoten, maar vandaag zijn dat dus N-VA (bestuur) en CD&V (oppositie).
  • Elk jaar vindt in Schoten het werelddansfestival Hello!Schoten plaats. Hoewel het festival het moet stellen met minder subsidies dan vroeger, tekenden op de 58ste editie van het achtdaagse festival toch zo’n 28.000 mensen present.
Dit artikel delen

Suggesties voor u