Nederlandse architect wil met verticale dorpen de stad compact en leefbaar te houden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
1 juli 2021

Architect en stedenbouwkundige Winy Maas ziet het als zijn missie om oplossingen te bedenken voor de stad van de toekomst. In de documentaire ‚ÄėWiny Maas – Under tomorrow’s sky‚Äô is te zien hoe hij in Nederland en Azi√ę vernieuwende ontwerpen lanceert.   

Winy Maas heeft met zijn bureau MVRDV, dat ook vestigingen heeft in Parijs, Berlijn, Shanghai en New York, in Nederland een ijzersterke reputatie opgebouwd. Onder meer dankzij zijn ontwerp van het depot van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, dat in het najaar van 2021 wordt geopend.  

‚ÄúAls je beseft dat de wereldbevolking in 2050 met 5 miljard mensen groeit en de meeste van al die mensen dan in steden wonen dan moeten we de lucht in en innovatieve vormen van hoogbouw ontwikkelen waar mensen aangenaam kunnen wonen en werken‚ÄĚ zegt hij. De denktank ‚ÄėThe Why Factory‚Äô die Maas tien jaar geleden oprichtte, verricht baanbrekend onderzoek naar manieren waarop steden compact en leefbaar kunnen blijven. Een van deze idee√ęn is ‚Äėde woontoren van de toekomst‚Äô, ook bekend als Vertical Village: allerlei stijlen van huizen die op elkaar gestapeld worden en met bruggen en pleinen worden verbonden tot een verticaal dorp. Zo ontstaat de mogelijkheid om  op 100 of 150 meter hoogte een parkje, een kinderopvang, een caf√© en werkplekken uit te bouwen. De documentaire toont waarom dat volgens Maas de manier is waarop de stedenbouw van de toekomst eruit moet zien.  In deze clip licht hij een tip van de sluier :

Dit artikel delen

Suggesties voor u