Nieuwe woontrend: een glazen balkon

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Genieten van een prachtig zicht zonder omgevingslawaai

Metaglas, een innovatief glas en metaalbedrijf, stelde onlangs een prefab glazen balkon voor: een glazen plafond dat je eenvoudigweg aan de gevel kan hangen. Met zo’n glazen balkon heb je een adembenemend zicht op de omgeving en weinig last van lawaai, want het glazen balkon van Metaglas is geluidswerend.

lumière

Een glazen balkon in 1,2,3 aan de gevel bevestigd

Het glazen balkon van Metaglas is een prefab element dat aan de gevel bevestigd kan worden. Het balkon wordt in de fabriek van Metaglas van kop tot teen gefabriceerd en wordt nadien in zijn geheel getransporteerd naar het gebouw waar het balkon aan bevestigd dient te worden. Doordat de productie in de fabriek gebeurt, is de montagetijd laag en kan het balkon snel bevestigd worden. Het systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

De voordelen van een glazen balkon

Voor het plaatsen van een glazen balkon heb je minder ruimte nodig dan voor een ‘normaal’ balkon. Metaglas ontwikkelde voor het balkon immers speciale connectoren die aan de voetrand van het gebouw bevestigd kunnen worden. Het frame van de balkonvloer is bevestigd aan de schoren in de zijkanten. Daardoor kan de volledige oppervlakte van het balkon benut worden.

Het uitzicht op een glazen balkon is bovendien fantastisch. Door de transparante glazen balustrade wordt je zicht niet belemmerd en kan je ook bij minder goede weersomstandigheden van een prachtig uitzicht genieten.

Daar komt nog bij dat een glazen balkon extra isolatie biedt en een reductie van de geluidsbelasting van ongeveer 21 dB gerealiseerd kan  realiseren.

Het glazen balkon van de Willis Tower

Iedereen die een glazen balkon helemaal te gek vindt, moet zeker eens een bezoekje brengen aan de Willis Tower (voormalige Sears Tower) in Chicago, de hoogste wolkenkrabber in de Verenigde Staten. In deze Willis Tower werd een attractie voor durvers voorzien, namelijk ‘The Ledge’, oftewel een glazen balkon met glazen vloer. Klein detail: dit glazen balkon werd op de 103de verdieping van het gebouw gemonteerd en bevindt zich dus op een duizelingwekkende hoogte. Je hebt vanaf het balkon een prachtig uitzicht over de mooie architectuur van Chicago en het Michigan meer. Nu alleen nog je hoogtevrees overwinnen… 

Dit artikel delen

Suggesties voor u