Nieuwe WTC toren bijna klaar

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
25 februari 2021

Definitieve hoogte WTC toren bereikt

Meer dan 11 jaar na de verwoestende aanslagen van 11 september 2001 op de torens van het World Trade Center, heeft de nieuwe WTC toren zijn definitieve hoogte bereikt. Het One World Trade Center zal daarmee het derde hoogste gebouw ter wereld zijn.

WTC

Allerlaatste bouwfase van het nieuwe WTC gebouw

De bouw van het nieuwe World Trade Center is de allerlaatste fase ingegaan. Bouwvakkers zijn er eindelijk in geslaagd om de torenspits op het gebouw te bevestigen, zodat het gebouw nu zijn definitieve hoogte bereikt heeft. Dat lukte eerder niet omwille van de slechte weersomstandigheden. De torenspits dient als zendmast van de televisiezenders en omvat één vijfde van het gebouw.

Het volledige One World Trade Center bestaat uit 105 verdiepingen en kostte 4 miljard dollar. Het werd ontworpen door SOM. Naast het One World Trade Center wordt er eveneens gewerkt aan drie andere hoge kantoorgebouwen, namelijk het Two WTC (412 meter hoog), het Three WTC (378 meter hoog), en het Four WTC (298 meter hoog).

Hoogste gebouw in westelijk halfrond

Nu de torenspits op het gebouw staat, is het One World Trade Center 541 meter of 1776 feet hoog. Daarmee verwijst de hoogte van het gebouw naar de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten in 1776.

Tegelijkertijd wordt de nieuwe WTC toren het hoogste gebouw op het westelijk halfrond en de op twee na hoogste toren ter wereld. Alleen de Burj Khalifa in Dubai (830 meter hoog) en het Mekka Royal Clock Tower Hotel (601 meter hoog) zijn nog hoger.

Freedom Tower

Het One World Trade Center wordt in de volksmond â€˜Freedom Tower’ genoemd en staat in de noordwesthoek van Ground Zero. Het is de bedoeling dat de nieuwe WTC toren de leegte vult in de skyline die ontstond toen de huidige Twin Towers in 2001 instortte. Naast het gebouw staat een monument ter nagedachtenis van de bijna 3.000 mensen die tijdens de aanslagen het leven lieten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u