Nieuwste trend in gevelbekleding: colour blocking

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
27 januari 2021

Colour blocking nu ook hip voor gevels

De colour blocking trend is eigenlijk afkomstig van de modewereld. Daar staat dit begrip voor het gebruik van blokken kleur in je outfit, bijvoorbeeld een fel rode rok met een blauw topje. Alles draait dus rond het combineren van de juiste kleuren en dat is ook zo als colour blocking wordt toegepast op gevelbekleding! 

colorblocking

Hoe meer kleur, hoe liever

Colour blocking is al enkele jaren dĂ© trend in de modewereld. Het komt er op neer om felle en opvallende kleuren te gebruiken, en liefst meer dan Ă©Ă©n knallende kleur in je look te verwerken. Ook pasteltinten, herfstige tinten en zelfs neon kleuren komen steeds vaker voor binnen de colour blocking mode.

Colour blocking in de architectuur

De voorbije jaren was colour blocking al doorgesijpeld van de modewereld in de architectuur en vormgeving. In enkele steden, zoals Kaapstad, Rio de Janeiro, Willemstad, etc. zie je bijvoorbeeld al heel wat huisjes met fantastische gekleurde gevels. Daar behoort colour blocking met andere woorden tot de stedelijke infrastructuur.

Maar ook architecten gebruiken de colour blocking look al voor het ontwerpen van openbare gebouwen. Heel wat Europese gebouwen zien er de laatste jaren dan ook een stuk kleurrijker uit. Men gaat te werk door de gevels van de gebouwen op te frissen door de kleur in blokken weer te geven. De voordien saaie gevels krijgen zo een dynamisch exterieur en zien er prachtig uit.

Colour blocking toegepast op je gevelbekleding

Voortaan kan je de colour blocking ook toepassen voor de gevelbekleding van jouw huis. De Formica Group heeft namelijk kleurrijke architectonische panelen ontwikkeld voor gevels en interieur. Ze bieden een breed kleurenpalet, houtnerven en patronen.

Zo kan de colour blocking trend niet alleen gebruikt worden voor moderne design gebouwen, maar kan het eveneens oudere gebouwen een kleurrijke en energierijke boost geven. De panelen kunnen daarnaast gehanteerd worden om bepaalde patronen van een gebouw te laten opvallen. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u