Ontdek de 5 origineelste hotels van België

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
2 februari 2021

1. Martin’s Patershof in Mechelen

Wie een haast ‘goddelijke’ overnachting zoekt, kan daarvoor aankloppen bij Martin’s Patershof, een hotel dat werd ingericht in een voormalige minderbroederskerk in hartje Mechelen. Je geniet er van het comfort van een viersterrenhotel in een wonderlijke omgeving. Booggewelven, statige zuilen, fijn uitgewerkte glas-in-loodramen … Je vindt het er allemaal!

Hotel original

2. Treck Hostel in Gent

Hoeft zoveel luxe niet? Wat dacht je van een overnachting in een caravan? Niet op een aftandse camping, maar in een origineel en überhip hostel. In het Gentse Treck Hostel kun je aan ‘indoor camping’ doen. Er staan negen thematische caravans opgesteld, in onder meer jungle-, strand-, zen- en retrostijl. Verpozen doe je zoals elke campingbewoner: voor de deur van je caravan. Maar in tegenstelling tot aan de Kust, hoef je je hier geen zorgen te maken over mogelijke regen.

3. Train Hostel in Brussel

Hou je meer van treinen dan van caravans? Zoek dan niet verder: een nachtje in het Brusselse Train Hostel is helemaal wat je zoekt. De architectuur en de inrichting van dit hostel dompelen je helemaal onder in de wereld van de Belgische spoorwegen. Maar vrees niet: hier geen vertragingen of afgeschafte ritten. Je geniet volop in authentieke en volledig gerestaureerde treinwagons die enkele jaren geleden nog over de sporen denderden.

4. La Balade des Gnomes in Durbuy

Fantasy-fans kunnen hun hartje helemaal ophalen in ‘La Balade des Gnomes’, een opmerkelijk themahotel in de Ardennen. Wie zich altijd al afgevraagd heeft hoe trollen behuisd zijn kan er een bed reserveren in ‘La légende des Trolls’, een kamer die zich diep onder de grond lijkt te bevinden en waar je je kunt verbazen over de vele geestige trollendetails. Zegt sciencefiction je meer? Je kunt in dit hotel ook overnachten in een levensgrote maanraket die recht uit de boeken van Jules Verne lijkt te komen. Daarnaast zijn er een Trojaans paard, een Afrikaanse hut, een nomadentent en nog zes andere bijzondere overnachtingsplekken.

5. Druppelvormige boomtenten in Borgloon

Hoog en droog overnachten kun je in de dreef naar het kasteel van Hex in Bommershoven bij Borgloon. Daar vind je drie druppelvormige boomtenten, een ontwerp van de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. De sculpturen hangen er aan hoogstammen en bieden een alternatief onderkomen voor wie de nacht wil doorbrengen in de streek van Haspengouw. Eten, zitten en wassen doe je in het nabijgelegen Field Furniture ‘Pure Nature’ van Ardie Van Bommel. Dit meubilair is gebaseerd op de paloxen of fruitkisten die je zo vaak aantreft in het Haspengouwse landschap. Een aanrader voor durvers!

Bij je thuis, in je eigen boomhut of joert

Hou je van een originele overnachting, maar ben je niet tuk op ho(s)tels? Waarom zou je dan je geen eigen boomhut bouwen waar je makkelijk met het hele gezin kunt slapen? Je hoeft trouwens helemaal niet zelf met palen, planken en spijkers aan de slag te gaan. Tegenwoordig bestaan er tal van gespecialiseerde firma’s die jouw boomhut van a tot z uitwerken.

Geen zin in een permanente constructie? Met wat handigheid trek je in je tuin een heuse joert op, een Mongoolse nomadentent. Informeer je wel altijd goed bij je gemeentebestuur voor welke bouwwerken er een omgevingsvergunning nodig is en voor welke niet. We willen namelijk vermijden dat je een originele overnachting in de cel tegemoet gaat.

Dit artikel delen

Suggesties voor u