Ontdek de mooiste hotels van België

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 februari 2021

Vier fabuleuze luxehotels

Wat dacht je van een weekendje weg in eigen land? Alleen al de hotelervaring maakt het de moeite waard! Wat is er immers leuker dan je eens laten bedienen, slapen in een andere omgeving en genieten van de vaak schitterende interieurs die luxehotels te bieden hebben?

Een van de moiste hotelkamer

Inspiratie nodig voor je uitstapje? We zetten vier van de mooiste hotels van België op een rijtje.

1. Main Street Hotel in Ieper

Dit kleine, maar sfeervolle hotel op wandelafstand van de Menenpoort vormt de ideale uitvalsbasis voor de Westhoek.

Het gebouw met zijn opvallende rode bakstenen werd neergepoot tijdens het interbellum en deed vroeger ook dienst als koffiebranderij. In 2011 opende het zijn deuren als hotel.

2. Hotel van Cleef in Brugge

“Super!” “Prachtig!” “Schitterend!” De lofbetuigingen voor het Brugse Hotel van Cleef zijn niet van de lucht. Eind november 2015 mochten de uitbaters op de Belgian Hospitality Awards de prijs voor het beste hotelconcept in ontvangst nemen.

Het hotel is gevestigd in een bijzonder luxueus herenhuis in Italiaanse stijl. Het gebouw was eeuwenlang in handen van adellijke en hooggeplaatste Brugse families.

3. Huys van Steyns in Tongeren

Dit ‘Boutique Hotel’ met slechts negen kamers vertelt een stukje Tongerse geschiedenis. Het herenhuis uit 1892 was oorspronkelijk de woonplaats van Louis Steyns, de oprichter van het schoenmerk Ambiorix.

In de kamers kun je je vergapen aan de hoge plafonds, natuurstenen schoorsteenmantels, kristallen luchters en de parketvloeren. Ook de orangerie waar het ontbijt wordt geserveerd, is een heuse troef.

4. Hotel Prinsenhof in Brugge

Hotel Prinsenhof viel al meermaals in de prijzen en is een vaste waarde op lijstjes met de mooiste hotels. Niet alleen de uitstekende ligging, maar ook de authentieke uitstraling van het hotel heeft daar veel mee te maken.

In 2013 kreeg het hotel vijf nieuwe kamers, wat het totaal op 24 brengt. Daarnaast werd er ook een gloednieuwe loungebar, een nieuwe keuken en een nieuwe ontbijtzaal geïnstalleerd.

Dit artikel delen

Suggesties voor u