Ontdek de mooiste kerstverlichting van België en Europa

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 januari 2021

Brussel, Parijs, Londen, …

Kerstmis is traditioneel het meest gezellige feest van het jaar en wordt samen met de hele familie gevierd. Tijdens de donkerste en koudste dagen van het jaar, worden straten, dorpspleinen en monumenten vaak voorzien van mooie kerstverlichting zodat de kerstsfeer optimaal is. Wil jij ook genieten van een uiterst gezellig kerst? Ontdek hier waar je in België en Europa de mooist verlichte huizen, straten en steden vindt.

kerstverlichting

Mooiste kerstverlichting in enkele Belgische steden en gemeenten

Meestal wordt de kerstverlichting in de Belgische steden en gemeenten voorzien tussen Sinterklaas en eind januari. Tal van Belgische steden versieren hun marktplein en monumenten met kleurrijke kerstverlichting, met de Grote Markt van Brussel als uitblinker. Ook verschillende kleinere gemeenten investeren jaarlijks heel wat geld in kerstverlichting en zorgen ervoor dat de dorpskern tijdens de eindejaarsfeesten mooi versierd wordt. Sommige gemeenten huren hun kerstverlichting, zodat ze hun bewoners elk jaar kunnen verrassen met nieuwe verlichting.

In enkele gemeenten zijn de bewoners zelfs zo enthousiast over kerstverlichting, dat ze samen met hun buren beslissen om in de volledige straat prachtige kerstverlichting op te hangen. De Ceulemansstraat in Hulshout bijvoorbeeld, wordt elk jaar rond de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdecor. Het buurtcomité ‘De Lichtjes’ werkt een heel jaar samen om tijdens Kerstmis de mooiste kerstverlichting te voorzien in de Ceulemansstraat. De doodlopende straat krijgt een heuse toegangspoort en wordt tot achteraan overspannen met zestien lichtbogen. Ook elk huis wordt helemaal verlicht. De bewoners investeerden zelfs in een extra elektrische verdeelkast om de hele straat van voldoende stroom te voorzien. De Ceulemansstraat trekt in de eindejaarsperiode dan ook heel wat bezoekers aan, zowel uit binnen- als buitenland.

Kerstverlichting in Europa

Wie niet genoeg kan krijgen van de kerstsfeer en de gezellige kerstverlichting kan ook in de rest van Europa de kerstverlichting gaan bewonderen. In de lichtstad Parijs worden in meer dan 200 km straten kerstverlichting opgehangen en kan je zowat overal in de stad genieten van prachtig verlichte taferelen. In de kerstperiode is Parijs op z’n mooist.

Maar ook in Londen, Berlijn en Barcelona wordt veel werk gemaakt van kerstverlichting. Het centrum van Londen is tijdens Kerst altijd sfeervol verlicht en straten als Regent Street en Oxford Street staan bekend om hun prachtige kerstverlichting dat elk jaar anders is. In Barcelona werden meer dan 290 straten van kerstverlichting voorzien en hangen kerststerren met een diameter van 2,5 meter. Ook het lichtspektakel in Berlijn is zeker de moeite waard. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u