Op huizenjacht met deze wapens

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Het belang van een goede voorbereiding

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning is het altijd belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk eerst en vooral heel diep na over wat je wensen en eisen zijn. Bepaal welke elementen je huis zeker moet bevatten, welke een pluspunt zijn en welke je minder belangrijk vindt. Ook het vastleggen van je maximumbudget speelt hierbij een grote rol. Je moet je eisen namelijk aanpassen aan het budget dat je ter beschikking hebt. Door deze voorbereiding weet je exact wat je wil en kan je gerichter te werk gaan. 

persoon die zoekt voor een huis online

Maak een lijst

Het is aan te raden om deze wensen allemaal in een lijst te zetten. Zo kan je snel aanvinken of het huis aan een bepaalde voorwaarde voldoet of niet. Op die manier kan je de verschillende huizen gemakkelijker vergelijken.

De regio is bijvoorbeeld een element dat zeker op de lijst moet staan. Bepaal vooraf hoe lang je onderweg wilt zijn naar je werk, of je in de stad of eerder rustig wilt wonen of hoe ver de dichtstbijzijnde bakker is.

Beslis ook op voorhand of je graag een huis wilt dat al volledig klaar is of dat je het zelf nog aanpast door verbouwingen. Ook elementen zoals het aantal kamers, de prijs en of er een tuin is, moeten op de lijst staan.

Vraag aan de vorige eigenaars onder andere ook hoe het gesteld is met de leidingen, of het dak geïsoleerd is, hoe goed het pand onderhouden is, hoe energiezuinig de woning is en of er dubbele beglazing is.

Gebruik immobiliënsites

Is je lijst klaar? Dan kan je beginnen met zoeken naar geschikte huizen. Raadpleeg immobiliënsites zoals www.logic-immo.be om te zien welke huizen er momenteel beschikbaar zijn. Hier kan je onmiddellijk filteren op de regio, prijs, vastgoedtype, het aantal kamers, de oppervlakte en of je een huis wil huren of kopen. Je krijgt direct een overzicht van de huizen die al aan die bepaalde criteria voldoen. Maak vervolgens een afspraak om de huizen te gaan bezichtigen. Vergeet je lijst niet en dan kan je zoektocht nu echt beginnen.

Tips tijdens het huisbezoek

Vink voor en tijdens het bezoek een element aan als het voldoet aan je eisen. Zijn veel elementen aangevinkt en heb je een goed gevoel bij het huis? Toon dan toch niet aan de makelaar dat je heel enthousiast bent. Anders weet hij dat je het huis echt wilt en dat kan in je nadeel spelen bij prijsonderhandelingen. Laat je zeker ook niet te veel beïnvloeden door wat de makelaar zegt. Zinnen zoals ‘er zijn nog veel andere geïnteresseerden’ kunnen misschien niet altijd correct zijn. Denk dus eerst heel goed na over de aankoop en laat je niet te veel onder druk zetten door de makelaar. Het is een belangrijke beslissing en die neem je niet zomaar. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u