Poolhouse: veel meer dan een opbergruimte

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
3 februari 2021

Een echte meerwaarde voor je tuin

Een zwembad met poolhouse is een ideale combo. Poolhouses zijn erg handige een praktische bijgebouwen waar je al je zwembadgerief kan opbergen, maar een poolhouse is meer dan dat. In de loop der jaren is het aantal functies ervan stevig uitgebreid. Dikwijls is er bij de poolhouse een terras voorzien om gezellig aan het zwembad te zitten en soms zelfs een afdak voor de barbecue. Sommige mensen maken er zelfs een fitnessruimte of sauna van. Als er 1 ding vast staat, is het dat je met een poolhouse vele kanten uit kan. Bovendien zien de moderne poolhouses er mooi uit en kunnen ze in verschillende stijlen gebouwd worden.

poolhouse

Poolhouse met sauna, jacuzzi en fitness

De tijd dat een poolhouse een uit de kluiten gewassen tuinhuis was, ligt gelukkig ver achter ons. Uiteraard dient het nog steeds om zwembadspullen, tuingerief en eventueel tuinmeubels in te bewaren. Of voor onderhoudsproducten van het zwembad. Maar je kan er veel meer mee doen dan alleen spullen bewaren. Heb je na een frisse duik zin in een saunabeurt, of wil je graag even relaxen in een jacuzzi? Dan is een poolhouse daarvoor de ideale plek. Voor het zwemmen een fitness-sessie? Plaats fitnesstoestellen in het poolhouse.

Poolhouses in verschillende stijlen

Een poolhouse is een echte meerwaarde voor je huis en tuin. Praktisch en esthetisch. Moderne poolhouses zien er vaak aantrekkelijk uit en je kunnen uit verschillende materialen bestaan. Omwille van de karakteristieke look blijft hout een heel populair materiaal, maar er zijn ook andere ‘meer trendy’ oplossingen. Houd er wel rekening mee dat je een deel van je tuin ‘verliest’. Bovendien moet er voor bijgebouwen vanaf 40 vierkante meter een bouwvergunning aangevraagd worden. Informeer vooraf dus even bij  je gemeente.

Waarvan hangt de prijs van een poolhouse af?

De esthetische waarde van een poolhouse mag dan wel groot zijn, de investering is dat evenzeer. De prijs varieert sterk, maar die heb je zelf grotendeels in de hand. De grootte van de ruimte, de gebruikte materialen, de inrichting en de extra’s (terras, verlichting, meubels,…) bepalen de uiteindelijke kostprijs. Tegenwoordig zijn poolhouses bovendien leefruimtes die volledig afgewerkt worden met ramen, deuren, dakbedekking, isolatie en vaak zelfs nutsvoorzieningen.
 

Dit artikel delen

Suggesties voor u