Prefab woning: duurzaam wonen waar je maar wil

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Prefab als een duurzame oplossing voor iedereen

In één dag een duurzaam en economisch huis opbouwen, het lijkt op het eerste zicht onmogelijk. Het Spaanse architectenbureau Abaton zorgt er echter voor dat het niet langer een droom blijft. Ze bouwden een prefab woning genaamd APH80, die je op een dag tijd eender waar kan opbouwen. Bovendien is het huis op een heel duurzame manier ontwikkeld en kost het slechts € 32.000!

een huis kopen

Een kijkje in deze bijzondere prefab woning

Deze bijzondere prefab woning is slechts 27 m² groot. Maar laat je niet misleiden door de minimalistische uitstraling: het compacte ontwerp bevat alle comfort dat je je maar kan wensen. Een salon, een badkamer, een keuken en een slaapkamer voor 2 personen; het is allemaal aanwezig. Het interieur staat bovendien bol van de design meubelen en ontwerpen. De industriële look aan de buitenkant doet erg aan een loft denken, en de woning gaat dan ook naadloos in elk landschap op.

De kwaliteit van een prefab woning

Met deze prefab woning mag je dan wel duurzaam wonen, vraag is natuurlijk hoe het zit met de kwaliteit van prefab woningen. Vroeger werd daar erg aan getwijfeld, maar vandaag de dag is dat gelukkig niet meer zo. Prefab woningen hebben bewezen dat ze ook van een hoge kwaliteit zijn. Volgens Carl Jobin, specialist op vlak van energiezuinig en duurzaam wonen, is een prefab woning veelal zelfs beter gebouwd dan een klassieke woning. De kwaliteit van een prefab woning is dus prima, en bovendien is een prefab woning heel erg mobiel én betaalbaar.

Een erg duurzame woning

De compactheid in combinatie met een 12 cm dikke isolatielaag, zorgen voor een aanzienlijke besparing in de energiebehoefte van deze woning. Daarnaast werd de woning gebouwd met hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en zijn alle onderdelen recycleerbaar. Deze prefab woning verdient dus absoluut een groene medaille!

Dit artikel delen

Suggesties voor u