Royaal klein wonen: ontdek onze klein wonen tips

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Klein wonen heeft vele voordelen

Een appartement huren, een huis kopen of een woning bouwen, het is tegenwoordig allemaal zeer duur. Om de kosten toch een beetje te drukken, kun je kiezen voor een klein huis. Klein wonen is niet alleen gezellig, er is ook minder kuiswerk aan en het kost minder. De aankoopprijs ligt namelijk lager, maar ook je energiekosten liggen een stuk lager doordat er minder oppervlakte verwarmd moet worden. Met deze handige tips lijkt je kleine woning bovendien groter en heb je een ruimer gevoel. 

Interieur van een klein woning

Het kleurgebruik in een kleine woning

De keuze van de kleuren waarin je je muren schildert zijn bepalend voor het ruimte-effect en de sfeer in je kleine huis. Een kleur bepaalt namelijk of er een warme of kille sfeer in de kamer is. Wil je je huis ruimer laten lijken? Dan kies je best voor lichte, koele kleuren. Lichte kleuren creĂ«ren namelijk een gevoel van ruimte doordat ze reflecteren en licht verspreiden. Donkere kleuren nemen daarentegen het licht op waardoor de ruimte kleiner lijkt. Sommige donkere kleuren worden echter wel als warmer aanzien. Ook voor de vloer kies je best een lichte kleur.

Het is bovendien aan te raden om niet met te veel verschillende kleuren te werken. Meubels die dezelfde kleur hebben als de muren verdwijnen in de achtergrond en vallen minder op, waardoor het lijkt dat ze minder ruimte in beslag nemen.

Nog een manier om je woning groter te laten lijken is het werken met motieven op de muren. Kies je voor een behang of muursticker waarbij het motief horizontaal is, dan lijkt je kamer breder. Opteer je daarentegen voor een verticaal motief, dan ziet de kamer er hoger uit.

De inrichting van je kleine woning

Om het effect van muren in witte of lichte kleuren nog te versterken, kun je ook een lamp op deze muur laten schijnen. Hiervoor kan bijvoorbeeld een staanlamp gebruikt worden. Heb je bovendien al veel daglicht dat binnenschijnt, dan heb je geluk. Veel licht zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Zorg er dus voor dat er niets in de weg staat van het raam en kies voor lichte gordijnen.

Ook het gebruik van spiegel zorgt voor meer ruimte-gevoel in je kleine huis. Bovendien kun je ervoor kiezen om uitklaptafels, opbergkasten, planken te gebruiken. Zo creĂ«er je plaats, is alles opgeruimd en is er een open ruimte in het midden van de kamer. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u