Shoppen bij de noorderburen

Geschreven door Logic-Immo.be
1 maart 2021

Dit zijn de beste winkelsteden van Nederland

De wereld in 2016 is in veel opzichten niet meer te vergelijken met de wereld vijftig jaar geleden. Door de globalisatie en de opkomst van het internet, zijn fysieke afstanden nog van weinig tel. We kopen onze spullen moeiteloos online en steken almaar vaker de landsgrenzen over om te winkelen, ons te amuseren, … Shoppen in Nederland is aan een flinke opmars bezig. In dit artikel lichten we de leukste winkelsteden van Nederland toe: welke bezoek jij?

winkelstad

1. Amsterdam

Met stip op één: Amsterdam. Nederlands grootste stad is ideaal voor een weekendje weg. Perfect bereikbaar vanuit België en toch ver genoeg om buitenlands aan te voelen. De stad met haar mooie grachten en leuke buurten weet je telkens weer te verrassen. In Amsterdam tref je een enorme diversiteit aan winkels aan – van grote ketens tot unieke boetiekjes – die je moeiteloos combineert met cafés, restaurants, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden.

Tip: profiteer van de winkelzondagen in Amsterdam, wanneer alle winkels in het centrum open zijn.

2. Den Haag

Den Haag klinkt misschien niet zo hip als Amsterdam of Rotterdam, maar heeft eigenlijk erg veel te bieden voor shoppingliefhebbers. Er is een groot en divers winkelaanbod, alsook enkele makkelijk te bereiken bezienswaardigheden, zoals het strandstadje Scheveningen en Madurodam.

3. Maastricht

Belgische Limburgers weten maar al te goed wat de troeven zijn van Maastricht, net over de landsgrens. Maastricht voelt heerlijk vertrouwd aan en is tegelijkertijd op-en-top Nederlands. Maastricht – in de prachtige Maasvallei – is bovendien de winkelstad bij uitstek voor romantische levensgenieters, zeker als je een dagje shoppen aan een natuurwandeling en een verblijf in een luxehotel in de buurt koppelt.

Shoppen in Nederland: andere toffe winkelsteden

Winkelliefhebbers komen ook aan hun trekken in Rotterdam, Nederlands modernste stad. Tussen de modernistische torengebouwen vind je namelijk tal van unieke plekjes en winkeltjes. Maar ook het gezellige Utrecht en de Noord-Brabantse steden Breda en ’s-Hertogenbosch zijn een bezoekje waard.

Wat is volgens jou de beste winkelstad van Nederland?

Dit artikel delen

Suggesties voor u