Smalste huis van Antwerpen te koop

Geschreven door Logic-Immo.be
1 maart 2021

Huisje van 2,5 meter breed met vraagprijs van 389.000 euro

Architectenkoppel Pieter Peerlings en Sylvia Mertens, die ook het concept van de badboot bedachten, kochten zeven jaar geleden een uitgebrande garage van 18 vierkante meter die ze ombouwden tot een woning met kantoor. Hoewel dit smalste huis van Antwerpen slechts 2,5 meter breed is, heeft het veel weg van een riante luxe villa. 

Anvers

Luxe villa van 60 vierkante meter

Hoewel het smalste huis van Antwerpen slechts 60 vierkante meter groot is, heeft het toch heel wat kenmerken van een luxe villa. Bovenaan geniet je bijvoorbeeld van een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je op het dak een ingewerkte jacuzzi vindt.

Verder is het huis opgebouwd volgens het logische principe om de meest private ruimtes bovenaan te voorzien. Op de derde verdieping vind je slaapkamer met toilet en open douche, op de tweede verdieping werd de living voorzien en op de eerste verdieping werd een strakke keuken geïnstalleerd. De gelijkvloerse werd ingericht als kantoor voor het architectenduo, die samenwerken onder de naam Sculp(it).

De volledig glazen gevel van het huis ziet eruit als 4 opeengestapelde kubussen. Elke verdieping wordt ’s avonds met een andere kleur verlicht. Deze glazen voorgevel en de gekleurde neonverlichting zijn een knipoog naar de rosse buurt van Antwerpen die vroeger tot aan de Huikstraat liep waar het huisje staat. Aan de gevel is trouwens geen voordeur te bespeuren: de hele glazen wand van de onderste verdieping scharniert open.

Prijswinner

Het creatieve ontwerp van dit smalle huisje in Antwerpen trok heel wat aandacht binnen de architectenwereld. In 2008 kregen de architecten zelfs een belangrijke internationale award voor het ontwerp van dit huisje. Deze prijs zorgde voor een pak reclame voor Sculp(it), waardoor het ontwerpbureau kon uitbreiden naar de overkant van de straat.

Vraagprijs: 389.000 euro

Wie graag de nieuwe eigenaar wordt van het smalste huisje van Antwerpen, zal wel diep in de buidel moeten tasten. De vraagprijs voor deze miniwoning nabij het Antwerpse Schipperskwartier bedraagt namelijk 389.000 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u