Soorten vloerbekleding

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
1 maart 2021

Welke opties genieten de voorkeur in 2017?

Op zoek naar een nieuwe vloer? Dit zijn de belangrijkste soorten vloerbekleding waaruit je momenteel kunt kiezen.

vloerbekleding

Soorten vloerbekleding: keramische tegels nog altijd op nummer 1

Onverslijtbaar, onderhoudsvriendelijk en goed betaalbaar: dat zijn de belangrijkste voordelen van keramische tegels, nog altijd het meest gekozen vloertype in Belgische woningen. Uiteraard zijn ook tegels aan trends onderhevig. De laatste jaren zien we dan ook een proliferatie aan nieuwe tegelsoorten:

  • Extra grote tegels
  • Keramisch parket: keramische tegels met een houtlook
  • Natuursteenimitatie
  • Betonvloerimitatie
  • Keramische tegels met cementtegelprint

Houten vloeren: parket en laminaat

Aan de tijdloze charme van parket kan geen enkele vloer tippen. Toch is parket niet zo’n populaire keuze. Massieve houten vloeren zijn duur en vrij kwetsbaar. Je plaatst ze dus niet zomaar in een huurwoning. Omdat consumenten wel verzot zijn op houten vloeren, kiezen ze dus massaal voor laminaat of lamelparket. Anno 2017 bestaat er zowel spotgoedkoop laminaat dat er toch goed uitziet als hoogwaardig laminaat dat amper van massief parket te onderscheiden is.

Betonvloeren

Dat er keramische tegels bestaan met betonlook zegt genoeg, niet? Beton is hot. Een beton- of gietvloer heeft z‚Äôn nadelen, maar is een echte aanrader in een modern interieur.

Maakt tapijt een onverwachte comeback?

De hoogdagen van kamerbreed tapijt liggen al enkele decennia achter ons. Maar als het van trendsetters afhangt, maakt tapijt een heuse comeback. Ultrazacht tapijt in de woonkamer is niet langer een taboe. Of wat dacht je van een tapijt waarin je elke voetstap ziet staan? Vroeger was het not done, nu is het een gegeerd effect.

Wist je trouwens dat tapijt ‚Äď in tegenstelling tot wat ons altijd wordt verteld ‚Äď heus niet zo slecht is voor¬†allergie√ęn? Terwijl stofdeeltjes continu opdwarrelen op een harde vloer, houdt een zachte tapijtvloer de allergenen vast tot je volgende poetsbeurt, waardoor je eigenlijk minder snel last hebt van allergische symptomen.

Natuurlijke kurkvloeren

Nog zo‚Äôn ‚Äėcomeback kid‚Äô: de¬†kurkvloer. De bruine kurkvloeren die je bij je ouders of grootouders ziet liggen, ogen duf, maar wie het aanbod in de winkels vandaag bestudeert komt al snel tot de vaststelling dat kurk een hele omwenteling heeft doorgemaakt. Zo heb je tegenwoordig ook kurkvloeren met een naturelle en met een eigentijdse look.¬†Voordelen van kurk¬†zijn de water- en vlekbestendigheid, het ecologische karakter en de akoestische kwaliteiten.

Pvc-vloeren

Ten slotte vermelden we graag pvc- of vinylvloeren. Vinyl dempt het geluid, voelt altijd warm aan en gaat heel lang mee. ‚ÄėPvc of ‚Äėvinyl‚Äô klinkt erg industrieel, maar vergis je niet: je kunt deze vloeren in oneindig veel dessins kopen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u