‘The Tower’ moet hoogste toren ter wereld worden

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Dubai krijgt er nóg een prestigieuze toren bij

Binnenkort zal de Burj Khalifa van de troon gestoten worden als hoogste toren ter wereld. De bouw van een nieuwe toren is immers al van start gegaan. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai wil uitpakken met een toren die de 828 meter hoogte van de Burj Khalifa overtreft.

plus hautes tours du monde

Uitbouw van Dubai Creek Harbour

De bouw van de toren, die voorlopig nog geen naam heeft en daarom door de internationale pers als The Tower werd bestempeld, kadert in een grootschalig bouwproject waarvan de toren het grote pronkstuk moet worden: de ontwikkeling van Dubai Creek Harbour. De precieze hoogte van de toren, die tegen 2020 klaar moet zijn, is nog niet bekend. Maar projectontwikkelaar Emaar kondigde in april alvast aan dat hij zeker groter wordt dan de Burj Khalifa.

Hoogste toren ter wereld met adembenemend uitzicht

In de ovalen top van de toren, die volgens de ontwikkelaars ‘een baken van licht’ zal zijn, kunnen bezoekers vanop meerdere observatieplatformen genieten van een adembenemend uitzicht op de stad. In de ‘pinnacle room’ zal dat zelfs een 360-graden-panorama zijn.

Prestigieus project van prestigieuze architect

In zijn geheel lijkt de toren een beetje op een minaret, die met kabels aan de grond verankerd is. Het ontwerp is van de hand van de Spaanse architect Santiago Calatrava, die meerdere prestigieuze gebouwen op zijn naam heeft staan. Een greep daaruit: de Snarenbrug in Jeruzalem, het operahuis in Valencia, het flatgebouw ‘Turning Torso’ in Malmö, en dichterbij huis het treinstation van Luik-Guillemins. Van een indrukwekkende lijst gesproken.

Meer lezen over architecturale pareltjes? Snuif de art-decosfeer op in Villa Empain in Brussel en ontdek het eerste huis van Gaudí, de nieuwe toeristische trekpleister in Barcelona.

Dit artikel delen

Suggesties voor u