Tips om je huis gezellig te maken tijdens de bezichtiging

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

‘Hier wordt geleefd’

Je huis verkopen is een kunst op zich. Toch als je er de juiste prijs voor wilt krijgen. Er zijn heel wat tips voorhanden om je huis op te knappen voor een verkoop, maar één aspect ziet men vaak over het hoofd: gezelligheid. Een huis dat gezellig aanvoelt, verkoopt sneller en beter. Deze tips helpen je om je huis aangenaam en huiselijk te maken tijdens de bezichtiging.

huis bezichting gezellig

Bereid de bezichtiging zorgvuldig voor

Tijdens een bezichtiging komen potentiële kopers langs om het pand beter te leren kennen. Veel geïnteresseerde zoeken huizen online, maar willen de woning uiteraard ook eens ‘in het echt’ zien voor ze een beslissing maken. Wanneer ze je huis bezichtigen, willen ze te weten komen in welke staat het verkeert en hoe de ruimtes aanvoelen. Dat laatste heb je deels zelf in de hand: door de bezichtiging zorgvuldig voor te bereiden, bepaal je immers zelf hoe gezellig en aantrekkelijk je huis is voor potentiële kopers.

Opgeruimd maar niet leeg

Een gezellige woning is opgeruimd, maar allesbehalve kaal. Voorzie mooie maar neutrale decoratie. Zorg dat de rommel netjes is opgeborgen, al kunnen enkele ‘tekenen van leven’ heus geen kwaad. Goed verzorgde planten en bloemen geven ook een heel goeie indruk.

Is het huis niet langer in gebruik en staan er geen meubelen meer in? Voorzie dan op z’n minst één plek met een tafel en stoelen, een bureau of een zithoek. Zo kunnen jullie rustig praten over de woning en kunnen de bezoekers zich beter inbeelden welke mogelijkheden het huis biedt.

De geur van eten en drinken

Het klinkt misschien gek, maar de geur van lekker eten werkt bijzonder goed bij de verkoop van een woning. Niets is zo gezellig en huiselijk als de geur van gebak en verse koffie! Bovendien kom je hartelijk over door de bezoekers iets te eten of te drinken aan te bieden, wat de waardering van het huis onrechtstreeks ook ten goede komt.

Tip: In de winter is een open haard een grote troef. De flikkering en het geknisper van een houtvuur doet alle harten smelten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u