Tips om je woning sneller en voor meer geld te verkopen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
29 januari 2021

Kartonnen meubels maken je huis meer waard

Het is al langer bekend dat mooi ingerichte woningen sneller verkopen dan leegstaande huizen. Het huren van meubels om je huis er fraaier te doen uitzien voor kandidaat-kopers is jammer genoeg erg duur. Kartonnen meubels zijn daarom een betere oplossing: ze zijn spotgoedkoop, gemakkelijk in elkaar te steken en bevorderlijk voor de verkoopprijs en de verkooptermijn. 

verhuizen

Kartonnen meubels tonen mogelijkheden

Met kartonnen meubels kunnen kandidaat-kopers meteen de mogelijkheden van het huis zien. Niet iedereen beschikt immers over een creatieve geest waardoor je elke ruimte ingericht kan voorstellen. Je verkoopt niet alleen een huis, maar ook sfeer: mensen moeten zich kunnen inbeelden hoe het zou zijn om in dit huis te wonen.

Kartonnen meubels tonen bovendien welke meubels perfect passen bij het huis. Veel mensen zien bijvoorbeeld de slaapkamerruimte en vragen zich af of er wel een bed in zou passen. Met een kartonnen bed als voorbeeld, zal niemand daar nog over twijfelen.

Een betere verkoopprijs en –termijn

Als je een lege kamer inricht met de juiste meubels (en dus niet grootmoeders oude meubels), kan je veel meer geld krijgen voor je huis. Volgens vastgoedstyliste Manou Rottiers van Style@Home, kan een goede aankleding de verkoopprijs tot 15% opdrijven. Daarnaast zal ook de verkoop sneller verkopen: woningen met kartonnen meubels worden 4 keer sneller verkocht.

Manou Rottiers geeft een voorbeeld: een huis in Brugge stond te koop voor 375.000 euro. Nadat het volledig leeggehaald, opgefrist en opnieuw bemeubeld was, was de verkoop na amper 4 dagen bezegeld aan een verkoopprijs van liefst 23% boven de geschatte waarde: 445.000 euro.

Goedkoper dan meubels huren

De idee van huizen in te richten en te bemeubelen om ze zo sneller te verkopen, bestaat al lang. Meubels huren kost echter al snel 1.550 euro, terwijl je voor decoratie maar liefst 2.550 euro kwijt bent. De prijs voor kartonnen meubels voor een volledig huis is daarentegen slechts 500 euro. Een kleine investering die meestal veel vruchten afwerpt.

Bovendien zijn kartonnen meubels gemakkelijk in elkaar te zetten. Al is het wel opletten natuurlijk dat potentiële kopers zich niet neerploffen in de zetel of zich op het bed gooien, want dat zou wel eens mis kunnen gaan.

Dit artikel delen

Suggesties voor u