Trendy wonen in een kapel

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Huis van God krijgt nieuwe bestemming

Net zoals kerken, komen kapellen meer en meer leeg te staan. De keren dat er effectief nog kerkelijke diensten plaatsvinden, worden hoe langer hoe schaarser. Maar in BelgiĂ« vind je er een heel aantal en er zitten echt pareltjes tussen. Het is dus zonde om ze zomaar te laten verkommeren. Je kan een kapel perfect omvormen tot een trendy loft en er een mooie plek van maken. Wonen in een kapel is synoniem met een unieke ervaring, iedere dag opnieuw.

kapel

Wonen in een kapel wint aan populariteit

De kerkfabrieken, die instaan voor het beheer, hebben er zelf alle baat bij om leegstaande kapellen een nieuwe bestemming te geven. Meestal wordt het als een project aangezien en ontstaan er enkele mooie lofts die in een minimum van tijd een eigenaar vinden. Wonen in een kapel is namelijk erg in trek. Ook architecten en interieurdesigners staan in de rij om dit soort opdrachten in de wacht te slepen, net omdat ze zich er zo in kunnen uitleven.

Combinatie trendy en historische elementen

Het karakteristieke aspect van wonen in een kapel is vooral de combinatie van de prachtige sacrale en historische elementen met de moderne inrichting. De twee contrasteren met elkaar en leveren een prachtig resultaat op. Toch is het een ware uitdaging om ze mooi te stroomlijnen zodat je een luchtige, ruime en eigentijdse gezinswoning verkrijgt. De mix van klassieke en moderne meubels brengt huiselijke warmte in de dikwijls monumentale panden uit lang vervlogen tijden. Zo worden oude banken gerecupereerd en hergebruikt voor de eettafel.

Minimalistische stijl

Het ruimtegevoel is een van de voornaamste troeven van een woonkapel. Net omdat de daken zo hoog zijn, kan je er verschillende verdiepingen van maken. Uiteraard moet je voldoende aandacht besteden aan het onder controle houden van de energiekosten. Hoogwaardig isolatiemateriaal biedt hier soelaas. Je doet er goed aan om te kiezen voor een minimalistische stijl en lichte kleuren te gebruiken om zo het gebrek aan daglicht te compenseren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u