Vakantiehuis in Nederland huren

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Beleef een heerlijke vakantie in Nederland

Nederland is nog steeds een erg populaire vakantiebestemming bij de Belgen. Logisch, het is lekker dichtbij en je hebt geen last van een taalbarrière. Amsterdam trekt het meeste toeristen aan, maar ook de kust en natuurgebieden van Nederland zijn erg in trek. Wil je een vakantiehuis in Nederland huren? Wij geven jou alvast enkele praktische tips en zetten de leukste trekpleisters in Nederland voor jou op een rijtje.

vakantie huis

Amsterdam

Wie een vakantiehuis in Nederland huurt moet zonder twijfel in Amsterdam geweest zijn. In Amsterdam vind je onder meer de Amsterdamse grachtengordel die je per boot kan rondvaren, vele musea, talrijke evenementen, coffeeshops en de Amsterdamse Wallen. Amsterdam heeft dus voor ieder wat wils. Ook de permanente bloemenmarkt, gelegen op boten in het water, en de dierentuin Artis, zijn zeker de moeite waard!

De Noordzeekust en de waddeneilanden

Net zoals in BelgiĂ«, is ook de kust in Nederland erg geliefd. Naast de typische dagjestoeristen trekken ook veel buitenlanders op vakantie naar de kust van Nederland. Je vindt dan ook tal van leuke vakantiehuizen die je aan de Nederlandse kust kan huren. Wie niet van de gezellige drukte van de kust houdt, kan ook een bezoekje brengen aan de Waddeneilanden, die tussen het vasteland en de Noordzee liggen.

Molens en natuurparken

Ten slotte zijn de Kinderdijk Molens en een aantal grote natuurparken ook zeker een bezoekje waard als je zin hebt om een vakantiehuis te huren in Nederland. De molens bevinden zich in Zuid-Holland, vlakbij havenstad Rotterdam. Grote natuurparken vind je dan weer verspreid over heel Nederland.

Praktische tips als je een vakantiehuis in Nederland wil huren

Wil je een vakantiehuis in Nederland huren, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Je kan rechtstreeks van de eigenaar huren of je kan huren via een tussenpersoon (een reisorganisatie, een immokantoor, …).
  • Laat steeds een huurcontract opstellen dat beide partijen ondertekenen. Vermeld hierin de verblijfsduur, een plaatsbeschrijving, de prijs, de waarborg, enz.
  • De plaatsbeschrijving maak je best op meteen bij aankomst, dus zorg dat ook de eigenaar dan aanwezig is.

Wil je zelf een vakantiehuis in Nederland huren? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen in Nederland!

Dit artikel delen

Suggesties voor u