Van oude schoolbus tot mobiele woning

Geschreven door Logic-Immo.be
3 maart 2021

Amerikaanse student tovert oude bus om tot trendy rijdend huis

De Amerikaanse architectuurstudent Hank Butitta had nood aan een uitdaging. Tijdens zijn laatste jaar architectuurstudies besloot hij een oude bus een complete make-over te geven en volledig om te bouwen tot een moderne woning. 

oude schoolbus

Van oude schoolbus tot mobiele woning

Hank Butitta begon aan zijn laatste jaar architectuur en was het beu om zijn projecten enkel op papier te zien. Daarom besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan voor zijn eindproject. Hij kocht een oude schoolbus en begon ze om te bouwen tot een vakantiehuisje. Amper 14 weken had de student nodig om zijn bus om te toveren tot een coole, multi-inrichtbare mobiele woning. In de bus vinden we nu een keuken, badkamer en bedden.

Het ganse volume werd afgewerkt met hout, wat voor een bijzonder warm gevoel zorgt. De bedden zijn allemaal modulair, zodat ze zowel als zetels dan als bed kunnen dienst doen. Sommige delen van de zetelbedden kan je zelfs omvormen tot tafels om aan te eten of te werken.  Onder de bedden is veel opbergruimte voorzien en een bureautje. Het ganse concept zit heel vernuftig in elkaar en goed uitgekiend, oordeel zelf maar!

Een reis met de schoolbus, dwars door Amerika

Om nu ook te bewijzen dat jij wel degelijk in een rijdend huis kan wonen, maakt Butitta momenteel een grote roadtrip door Amerika. 8000km staan er op zijn programma, genoeg om te testen of zijn bust echt werkt. Bovendien kan hij van de gelegenheid gebruik maken om zijn familie en vrienden over heel de Verenigde Staten te bezoeken. Het relaas van zijn avontuur kan je op de weblog Hank Bought a Bus op de voet volgen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u