Verhuizen

Geschreven door Logic-Immo.be
4 maart 2021

Wanneer doe je het best een beroep op een verhuisfirma?

Ga je verhuizen? Dan is de eerste vraag die je je stelt ongetwijfeld: “Hoe pak ik dat aan?” – meteen gevolgd door: “Moet ik een verhuisfirma inhuren?” Er zijn tal van goede redenen te bedenken waarom je een beroep zou doen op een professionele verhuisfirma. Maar uiteraard hangt er een prijskaartje aan de diensten van zulke bedrijven. We zetten een en ander op een rijtje.

companie de déménagement

Verhuizen: een heuse klus

Verhuizen is niet iets dat je in een-twee-drie even doet. Als je alles vlot wil laten verlopen, komt daar de nodige voorbereiding en organisatie bij kijken. Bovendien kan verhuizen fysiek én zelfs psychologisch behoorlijk zwaar zijn. Geen wonder dat heel wat mensen een gespecialiseerde verhuisfirma in de arm nemen.

Vrij van zorgen met een verhuisfirma?

Ga je in zee met een verhuisfirma, dan laat je het lastige werk over aan professionele verhuizers die het klappen van de zweep kennen. Bovendien kun je desgewenst gebruikmaken van grote verhuiswagens, een verhuislift en tal van andere hulpmiddelen zoals speciale verhuisdozen en tape. Omdat je verhuis op die manier veel efficiënter verloopt, bespaar je heel wat kostbare tijd en kun je de klus misschien op één dag (laten) klaren, in plaats van meerdere weekends te moeten opofferen. Hoe dan ook geef je door een verhuisfirma in te schakelen heel wat zorgen uit handen.

Een stevig prijskaartje

Toch aarzelen veel mensen om bij een verhuisfirma aan te kloppen. Het behoorlijk stevige prijskaartje dat daar meestal aan hangt, heeft daar natuurlijk veel, zo niet alles mee te maken. Zeker voor mensen die net heel wat kosten gemaakt hebben voor de aankoop en/of renovatie van een nieuwe woning is er onvoldoende financiële ruimte om ook nog een verhuisfirma in te huren.

Het spreekt voor zich dat een beroep doen op zo’n firma een pak duurder is dan zelf alles verhuizen, al dan niet samen met familie of vrienden. Maar in sommige gevallen kun je gewoon niet anders dan gespecialiseerde hulp inroepen. Wat als je meubels bijvoorbeeld té groot zijn om zonder verhuiswagen te vervoeren? Of wat als je op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw woont en echt een verhuislift nodig hebt? In zo’n gevallen is het financieel vaak voordeliger om aan te kloppen bij een verhuisfirma die meteen alles regelt in plaats van bij verschillende bedrijven allerlei materialen en diensten los te huren.

Met welk budget moet je rekening houden?

De meeste verhuisfirma’s verhuren een verhuiswagen standaard samen met één verhuizer annex chauffeur. Voor een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter betaal je gemiddeld 60 euro per uur. Reken voor een groter model van 50 kubieke meter op zo’n 75 euro per uur. Een verhuislift kost je al snel 65 euro per uur. Let op: vaak wordt er ook per dag of dagdeel gerekend.

Voor bijkomende werkkrachten en diensten betaal je natuurlijk extra. Zo kan het handig zijn om twee tot vier verhuizers in te schakelen om je spullen in te pakken, meubels te demonteren, alles bij aankomst weer uit te pakken en/of na de verhuis je woning op te ruimen. Ook ‘speciale diensten’, zoals delicate meubels verhuizen of je spullen tijdelijk opslaan, kosten extra.

Hou er ten slotte rekening mee dat er voor weekendwerk waarschijnlijk een toeslag (25 procent op zaterdag, 75 procent op zondag) aangerekend zal worden. Alles samen moet je voor een dagje verhuizen rekening houden met een budget van 400 tot 1.500 euro en meer. Het loont dus zeker om vooraf enkele offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Dit artikel delen

Suggesties voor u