Virtual reality voor nieuwbouwwoninge

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Loop door je huis nog vóór het gebouwd is

Als je een huis koopt, is het ondenkbaar dat je dat doet zonder het eerst te bezoeken en grondig te bekijken. Je loopt er op z’n minst eens door om de ruimtebeleving en lichtinval te ervaren, toch? Dat zou nu ook mogelijk moeten worden voor nieuwbouwwoningen. Dankzij een 3D-bril met virtual reality loop je eenvoudigweg ‘door je huis’ – nog vóór er een schop in de grond is gegaan.

virtual reality

Easysee

Het Nederlandse bedrijfje Easysee ontwikkelde een 3D-bril waarmee dit mogelijk is. Je zet de bril op en loopt rond in een lege ruimte. Met de bril zie je dan de virtual reality van je toekomstige woning.

Je woning visualiseren

Stel je voor: je staat op de stoep en kijkt naar de nog te bouwen nieuwbouwwoning. Je nadert je woning en de voordeur opent als vanzelf. Je slentert door de hal, woonkamer en keuken en bewondert het interieur. Je draait eens rond je as en kijkt goed rond om te ervaren hoe het écht is om hier te leven.

Voor het eerst krijg je een levendig beeld van de plannen. Misschien is de woonkamer wat aan de grote kant of het raam in de keuken toch wat te klein. Je bent in staat om te oordelen over complexe vraagstukken waaraan je hiervoor misschien nog niet had gedacht, zoals:

  • Kun je de kinderen in de tuin gadeslaan vanuit je thuiskantoor?
  • Kun je vanuit de keuken meekijken naar de televisie?
  • Welke ruimtes baden in het daglicht en welke zijn aan de donkere kant zonder verlichting?
  • Passen de vloer, muren en meubels mooi samen?

Virtual reality-bril

De Easy2see-module van Easysee laat je toe om zowel de bouwplannen in 2D als de interieurinrichting om te zetten in een levendig 3D-model, waar je dan zelf door kunt lopen. De kans is klein dat je architect of interieurarchitect snel komt aanzetten met deze unieke toepassing – ze is nog volop in ontwikkeling – maar we volgen het nieuws alvast op de voet op!

Dit artikel delen

Suggesties voor u