Wanneer architecten een woning bouwen… voor zichzelf

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
26 januari 2021

We nemen een kijkje in de woningen van bekende architecten

Een bakker bakt zijn eigen brood, een landbouwer teelt zijn eigen groenten en een architect, die ontwerpt zijn eigen design woning! En dat geeft vaak erg mooie resultaten. We nemen even een kijkje bij de design woningen van een aantal bekende architecten, en gunnen je een blik in hun interieur.

design huis

Gezellige open ingericht

Architecten zijn vaak helemaal weg van een erg open inrichten, getuige daarvan de woning van Andrea Swan en die van Frederica Vasetti.

De woning van Andrea Swan bestaat uit een grote open ruimte, die zelfs open is tot het dak. Slechts een klein deel van de ruimte onder het dak wordt ingepalmd voor de slaapkamer. Het open design geeft de woning een unieke sfeer, en legt de nadruk op het prachtige uitzicht vanuit de woning. 

Architecte Frederica Vasetti kochten een victoriaanse woning, die erg gesloten was. Deuren en onnodige tussenmuren gingen eruit, en zo kreeg de oorspronkelijk erg gesloten woning toch een erg open uitstraling.

Werken met glas

Moderne architecten werken vaak heel graag met grote glaspartijen. Helaas zijn de klanten lang niet zo happig naar die glaspartijen, aangezien ze gesteld zijn op hun privacy en aangezien het een relatief nieuwe techniek is. En dus werken ze dan maar veel met glas bij het ontwerpen van hun eigen woning! Architect Charles Debbas combineerde zijn woning een prachtige gevel met veel glas. 

Architect Thomas Roszak ging nog een stapje verder: hij maakte een volledig glazen woning! Niet alleen het glas maakt de woning bijzonder, ook het kleurengebruik is op zijn minst ‘speciaal’ te noemen. De architect liet de muren en steunbalken verven in opvallende kleuren, om los te komen van een grijze, saaie uitstraling.

Spelen met de indeling

Tot slot nemen we nog een kijkje binnen de woning van architect Frederick Phillips. Hij bouwde een woning waarin hij erg creatief omgaat met de indeling: doordat de woning op een heel klein stukje grond ligt, moest hij in de hoogte werken: het gelijkvloers en de bovenste verdieping zijn open en vormen respectievelijk een carport en het terras. De slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping, terwijl de woonruimte zich op de derde verdieping bevindt, vlak onder het terras.

Dit artikel delen

Suggesties voor u