Wanneer kan je best je huis verkopen?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
3 februari 2021

De vastgoedmarkt doorheen de vier seizoen

Heel wat kopers en verkopers vragen het zich af: wat is de beste moment om een pand te kopen of te verkopen? 

een huis kopen

De vastgoedmarkt doorheen de seizoenen

Heel wat gezinnen willen verhuizen tijdens de lente of tijdens de zomervakantie, net op tijd voor het begin van het nieuwe schooljaar. Daarom is de lente ook de beste periode om een huis te kopen. Maar als we spreken over het lenteseizoen, dan hebben we het over begin februari en niet over de eigenlijke lente. Tijdens de zomermaanden ligt de verkoop van huizen vaak een beetje stil, omdat veel mensen dan met vakantie zijn. Dit geldt ook voor de maand december, om dezelfde reden.

Voor de verkopers: een woning verkopen tijdens de herfst biedt als voordeel dat je minder concurrenten op de huizenmarkt hebt, maar het aantal potentiĂ«le kopers gaat natuurlijk ook naar beneden.

De appartementenmarkt ondergaat minder schommelingen dan de huizenmarkt en is het ganse jaar door relatief constant. Als je een goede woning vindt aan een schappelijke prijs, dan weet je dat de moment daar is om te kopen!

De vastgoedmarkt volgens de intrestvoeten

Maar eigenlijk is de vastgoedverkoop sterker afhankelijk van de intrestvoeten dan van de seizoenen. De beste periode om te kopen of te verkopen is wanneer de intrestvoeten laag staan, of dit nu in januari, juni of oktober is. Ga dus vooral luisteren wat jouw financiĂ«le instelling jou kan bieden.

Win advies in

Je doet er verder ook goed aan om het advies van jouw makelaar in te winnen. Hij zal helpen zoeken naar de woning waar jij van droomt. Bovendien is een vastgoedmakelaar perfect op de hoogte van de nieuwtjes op de vastgoedmarkt. Zo bespaar je veel tijd en heb je een streepje voor op andere kopers.

Dit artikel delen

Suggesties voor u