Wat kost een nieuw dak?

Geschreven door Logic-Immo.be
5 maart 2021

Over materiaal, isolatie en premies

Is je woning toe aan een nieuw dak? Dan vraag je je vast af wat zo’n nieuw dak juist kost. De totaalprijs van je dak hangt af van verschillende factoren, van het materiaal tot eventuele premies. We helpen je alvast op weg met dit overzicht.

Wat kost een nieuw dak

De prijs van een nieuw dak: afhankelijk van het materiaal

De prijs van een nieuw dak verschilt enorm van materiaal tot materiaal. De prijs wordt meestal berekend per vierkante meter. Zo kan een nieuw dak uit kunstleien bijvoorbeeld tussen de 30 en 65 euro kosten, terwijl de prijs van een zinken dak eerder tegen de 100 euro per vierkante meter ligt.

De prijs hangt natuurlijk ook af van de levensduur van je nieuwe dak: een dak met een levensduur van 25 jaar kost bij de installatie minder dan een dak dat 125 jaar meegaat. Toch is dat laatste type dak uiteindelijk vaak de betere keuze.

Vergelijk ook zeker de vraagprijzen van verschillende dakwerkers, zodat je de best mogelijke prijs betaalt.

Investeer in goede isolatie

Als je een nieuw dak plaatst, is een degelijke isolatie onmisbaar. Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet het dak van elke Vlaamse woning tegen 2020 geïsoleerd zijn. Maar laat dat niet de enige reden zijn om je dak nauwkeurig te isoleren. Door te investeren in isolatie, heb je minder warmteverliezen en kun je jaarlijks tot wel 30 procent besparen op je energiefactuur.

Premies en kwantumkorting

Wist je dat je ook allerlei premies voor je nieuwe dak kunt krijgen? Om je een duwtje in de rug te geven, biedt de Vlaamse regering onder andere een renovatiepremie voor de isolatie van je dak aan. De hoogte van de premies is afhankelijk van uw woonplaats, inkomen en leeftijd. Vraag bij je gemeente en energieleverancier na op welke premies en subsidies je aanspraak maakt. Check ten slotte ook bij je buren of ze plannen hebben om hun dak te vernieuwen. Als de woningen aansluiten, kun je meerdere daken tegelijk laten vervangen. Wie een groter oppervlak ineens bedekt, krijgt namelijk kwantumkorting.

Dit artikel delen

Suggesties voor u