Wonen in De Panne

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Paradijs voor sportievelingen en natuurliefhebbers

De Panne was ooit een typisch vissersdorp maar groeide uit tot een belangrijke stopplaats voor iedereen die vanuit België via Calais naar Engeland wilde varen. Vandaar dat het niet toevallig ook in De Panne was dat de eerste Belgische koning aan zijn regeerperiode over ons land begon.  De Leopold I-esplanade herinnert daar ook vandaag nog aan. Voorts is De Panne vandaag vooral bekend om zijn brede stranden, zijn vele mogelijkheden om te sporten en van de natuur te genieten en….zijn betaalbaar vastgoed

De Panne

Uitwaaien dicht bij Frankrijk  

Ook De Panne is een kustgemeente met een eigen karakter.  Een gemeente waar bezoekers langs het brede strand het begrip “uitwaaien” een concrete invulling kunnen geven, en waar wandelaars en strandzeilers thuis zijn. Ook op herfstige en winterse dagen boet De Panne dus niet aan charme in. De Panne is dankzij de aanwezigheid van Plopsaland ook een echt paradijs voor kinderen.  Bovendien is het een prachtige uitvalsbasis naar de vaak wat vergeten stranden van Noord-Frankrijk, waar op sommige plaatsen de tijd stil lijkt te hebben gestaan en waar mensen nog de authentieke ervaring van het nippen van een echte Picon kunnen meemaken. 

Band met het koningshuis

Kortom, De Panne heeft mogelijkheden genoeg om bezoekers aan te spreken. Wie een boon heeft voor geschiedenis zal bijvoorbeeld graag langs de vernieuwde  Leopold I Esplanade kuieren, die ons herinnert aan de eerste voetstappen van de eerste Saksen-Coburg op het grondgebied dat hij vanaf 1830 zou gaan regeren. Zijn blijde intrede als eerste vorst van België wordt in ere gehouden door het statige beeld op het plein. De nabijgelegen Koninklijke Kapel wijst eveneens op de band die De Panne heeft met het koningshuis.

Hoogstaande architectuur

De Dumontwijk is dan weer een wijk vol architecturaal erfgoed. Hier zijn prachtige panden te vinden in de pittoreske cottage-stijl, die ook kenmerkend is voor de Noord-Franse kust . Een niet te onderschatten troef van De Panne is ook het vele groen, onder meer in het beschermde natuurgebied het Calmeynbos, in een echt idyllische omgeving.

Het bezoekerscentrum De Nachtegaal wordt dan weer gekenmerkt door een permanente tentoonstelling die bezoekers kennis laat maken met zee, strand en duinen, waar veel meer over te leren is, dan men op het eerste gezicht zou denken. Om het half jaar vindt daar ook een nieuwe tijdelijke tentoonstelling plaats. Door zijn ideale ligging is De Nachtegaal de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling doorheen één van de duincomplexen aan de Westkust.

Permanente bewoning

Eén en ander spreekt natuurlijk vakantiegangers aan, maar steeds meer mensen tonen ook belangstelling om permanent in De Panne te wonen, omdat het uiteraard ook een ideale en rustige plaats is om van thuis uit te werken. Uit alle studies blijkt overigens dat woningen en appartementen in De Panne wat goedkoper zijn dan in de andere kustgemeentes.

In het nieuwbouwaanbod zit bijvoorbeeld het project Residentie Lynn van Groep Caenen. Het gaat om appartementen met een goede afwerking op maat van de koper, die ideaal zijn als tweede verblijf of als opbrengsteigendom. De ligging nabij  het strand en de zonnige terrassen van twee meter breed zijn duidelijke troeven net als de grote ramen die voor veel lichtinval en een sterk ruimtelijk gevoel zorgen.

Immo Promenade pakt dan weer uit met Residentie “A la Ferme”, op 300 meter van het strand. De combinatie van moderne architectuur, praktisch ingedeelde appartementen, voorzien van alle comfort, ruime parkeergelegenheid onder het gebouw en de centrale ligging maakt deze residentie ideaal als permanente verblijfplaats of als vakantieappartement het hele jaar door. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u