Wonen in een vliegtuig

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Ongewoon wonen

Ongewoon wonen is vandaag erg hip. Denk maar aan oude fabrieken, molens en zelfs vuurtorens die verbouwd worden tot een comfortabele en trendy woning. Tegenwoordig is niets meer te gek om in te wonen, zelfs wonen in een vliegtuig is perfect mogelijk.

vliegtuig

Een vliegtuig omvormen tot woning

Vandaag is het mogelijk om zelfs een vliegtuig om te bouwen tot een trendy woning. Een Amerikaan, Bruce Campell, besliste om in Oregon een vliegtuig te kopen om er in te wonen. Hij kocht een Boeing 727 en bouwde het tuig om tot een comfortabele woning in het midden van de natuur. Het grapje koste hem zo’n 200.000 dollar en meer dan 10 jaar verbouwingswerken.

Waarom de Amerikaan ervoor koos om in een vliegtuig te gaan wonen? Hij hield niet zo van hout en traditionele woningen leken hem niet stevig genoeg om bijvoorbeeld aardbevingen te kunnen doorstaand.  Het materiaal waarmee vliegtuigen gebouwd worden, is bestand tegen vuur, wind en zware stormen. Een vliegtuig zou volgens Campell dus veel beter bestand zijn tegen zware weersomstandigheden en zou daarom de ideale woning zijn.

Wonen in een vliegtuig: een trend?

Wie dacht dat Bruce Campell ‘ongewoon wonen’ een heel nieuwe betekenis heeft gegeven, heeft het mis. Deze Amerikaan was immers niet de eerste die ging wonen in een vliegtuig. In Nederland, niet ver van Amsterdam, staat een zeer bijzonder vliegtuig op het vliegveld van Teuge. Na verscheidene lange afstandsvluchten in de jaren ’60, werd het vliegtuig namelijk omgebouwd tot een trendy hotel. Voorzien van alle comfort, doet het vliegtuig vandaag dienst als luxe suite, waar klanten zich koning op aarde voelen.

Kan wonen in een vliegtuig ook in België?

Wonen in iets anders dan de gekende klassieke woningen, lijkt sommigen misschien een ware nachtmerrie, maar is voor anderen gewoon een manier van leven. In landen zoals de Verenigde Staten is ongewoon wonen dan ook volledig aanvaard en komen bijzondere woningen zoals deze ‘vliegtuig woningen’ regelmatig voor. Dat is echter niet het geval bij ons. In onze steden en gemeenten geldt immers een streng woonbeleid opgesteld dat strikte regels oplegt voor al wie wil bouwen en verbouwen. Informeer je dus goed, alvorens je aan een project â€˜ongewoon wonen’ wil beginnen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u