Wonen in het groen biedt heel wat voordelen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 maart 2021

Groen maakt je gezonder en gelukkiger

Een groene omgeving maakt je gelukkiger en gezonder. Bovendien verhoogt natuur de vastgoedwaarde met wel twintig procent. Dat blijkt uit Vlaamse en internationale onderzoeken. Lees verder en ontdek welke voordelen wonen in het groen nog biedt.

wonen in het groen

Hogere vastgoedwaarde

Een studie van het VITO â€“ de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek – toont aan dat een groene omgeving een positieve impact heeft op de waarde van vastgoed. Ligt het vastgoed in een groene omgeving of is er voldoende groen in de nabije omgeving? Dan bedraagt de waarde gemiddeld twintig procent meer. Een aanzienlijk voordeel voor zowel huizen, winkels als kantoren in deze concurrentiële vastgoedmarkt!

Wonen in het groen: gezondheid en geluk

Daarnaast dragen natuurlijke elementen in de omgeving, zoals bossen en wilde natuur, maar ook stadsparken, tuintjes en kleine groenelementen, bij tot een groter welzijn van de bevolking. Bomen en planten verversen de soms sterk vervuilde stadslucht. Ze zetten CO2 om in waardevolle zuurstof en filteren andere schadelijke stoffen uit de lucht. Maar groen in de stad is natuurlijk ook gewoon visueel aantrekkelijk. Het hoeft dus niet te verbazen dat wie in de buurt van natuur woont, zich gezonder en gelukkiger voelt.

Andere voordelen

Steden en dorpen met veel groen genieten daarnaast nog van enkele andere voordelen:

  • Groene steden trekken meer toeristen aan, wat een economisch voordeel oplevert.
  • In een stad met veel groene stadsparken, ontmoeten mensen elkaar makkelijker en vinden er vaker openluchtevenementen plaats.
  • Natuurgebieden zijn cruciaal om wateroverlast te beperken, want ze functioneren als een natuurlijke buffer.
  • In een volgebouwde omgeving is het doorgaans warmer dan op het platteland. Voldoende planten en open ruimte helpt om het ‘urban heat island effect’ tegen te gaan. Groen zorgt voor verkoeling
Dit artikel delen

Suggesties voor u