Wonen in landelijke stijl

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

De rustieke charme van landelijk wonen

Wonen in landelijke stijl… Het is thuiskomen in een warm huis op een winteravond of aankomen bij een buitenhuis na een lange autorit. Het is de warmte die je voelt wanneer je bij een goede vriend arriveert en je omringd voelt door bekende gezichten en mooie voorwerpen. Landelijk wonen is een levensstijl.

Vlaamse Ardennen

Wonen in een rustige, groene omgeving op het platteland, het is de woondroom van heel wat Belgen. Enkele tips voor sfeervol wonen in landelijke stijl!

Wonen in landelijke stijl

Het buitenleven vormt de belangrijkste inspiratiebron voor een landelijke woning en een rustiek interieur. Het hedendaags landelijk wonen stelt een gezellige en familiale sfeer, harmonie, gastvrijheid en authenticiteit centraal in de woning, maar hecht ook belang aan het hedendaags comfort. Op die manier wordt jouw woning een schuilplaats waarin je bekomen van het hectisch dagelijks leven.

Landelijk wonen: de basis

  • Natuurlijke materialen als massief hout en natuursteen, wol en linnen komen perfect tot hun recht in een landelijk interieur. Ook ambachtelijke meubels gemaakt met vakmanschap en kwalitatieve materialen vormen het summum van de landelijke woonstijl.
  • Het basis kleurenpalet voor een landelijke stijl bestaat uit natuurlijke kleuren als zandkleuren, aardetinten, vergrijsde kleuren en warme pasteltinten.
  • Om een karakteristieke geborgen, warme en cosy sfeer te scheppen heb je sfeerverlichting en indirecte verlichting nodig.
  • Rustiek wonen betekent ook het verleden heruitvinden en aanpassen aan de moderne standaarden. Want de landelijke stijl weet klassiek en modern om meesterlijke wijze met elkaar te versmelten. Om een echt country chic effect te bekomen, verwerk je oude elementen in de inrichting en afwerking van je woning. Een oude sierschouw, oude radiatoren, oude tegels, antieke meubels of recuperatiebakstenen geven jouw woning extra cachet en een uniek landelijk karakter.
  • Sommige landelijke meubelen geven nog meer uitstraling aan jouw woning in landelijke stijl, denk maar aan een jagerslamp, Chesterfield zetels, een gietijzeren bed met een prieeltje, een buffetkast met glazen deuren, ouderwetse deurknopjes, zware gordijnen tot op de grond, een robuust houten salontafel of een hertenkop aan de muur.
Dit artikel delen

Suggesties voor u