Wonen in Vilvoorde

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

12 verrassende weetjes over Vilvoorde

Zoek je een huis of appartement in de Vlaamse Rand rond Brussel? Dan heb je Vilvoorde vast ook al overwogen. In dit artikel lees je 12 verrassende feiten over deze stad in Vlaams-Brabant.

Vilvoorde Kanaal

Wist je dat …

 1. … op de westelijke oever van het Zeekanaal Brussel-Schelde een uitgebreid parkdomein ligt, Domein Drie Fonteinen, dat eigendom is van de stad Vilvoorde? Je kunt er zowel een Engelse als een Franse tuin bewonderen, alsook een barokke kapel en enkele bijgebouwen van het nu verdwenen Kasteel van Fontigny.
 2. … de stad in de negentiende eeuw een belangrijke industrieel centrum werd, waar meerdere textielbedrijven en cokesfabrieken gevestigd waren? De laatste restant daarvan was de Renaultfabriek die in 1997 de deuren sloot.
 3. ‚Ķ de gemeente een grote¬†Spaanse gemeenschap¬†heeft, die na de Tweede Wereldoorlog naar Belgi√ę migreerde en elk jaar rond Pinksteren nog steeds ‚ÄėFiesta Rociera‚Äô viert?
 4. … Medialaan, het moederbedrijf van onder andere VTM en Q-music, sinds jaar en dag in Vilvoorde is gevestigd?
 5. … ook Woestijnvis en De Kruitfabriek in Vilvoorde zijn gevestigd?
 6. … Hans Bonte (sp.a), burgemeester van Vilvoorde, vorig jaar in Washington D.C. werd uitgenodigd om aan Barack Obama en andere wereldleiders uit te leggen hoe zijn stad omgaat met de radicaliseringsproblematiek?
 7. ‚Ķ Vilvoorde ervoor ijvert om erkend te worden als ‚Äėcentrumstad‚Äô?
 8. … de stad een wijk heeft die Far-West heet?
 9. ‚Ķ de Vilvoordenaars de bijnaam ‚ÄėPjeirefretters‚Äô (paardenvreters) hebben omdat¬†paardenbiefstuk¬†een Vilvoordse specialiteit is?
 10. … een appartement in Vilvoorde goedkoper is dan in de buurgemeenten?
 11. ‚Ķ de Vilvoordenaars vanaf 2020 met de¬†tram¬†naar het UZ Jette, de Heizel, de luchthaven van Zaventem, Kraainem, Tervuren, ‚Ķ zullen kunnen reizen? Deze verbinding maakt deel uit van het geplande ‚ÄėBrabantnet‚Äô van De Lijn.
 12. … het muziekfestival Marktrock in 2016 niet in Leuven, maar in Aalst, Bilzen en Vilvoorde zal plaatsvinden? Op het Vilvoordse Franklin Rooseveltplein zullen gedurende twee dagen heel wat topartiesten, zoals Clouseau en Slongs Dievanongs, een pak volk lokken.
Dit artikel delen

Suggesties voor u