Woningen en appartementen voor expats : hoe, waar en wat zoeken ?

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
17 oktober 2022

België blijft een aantrekkelijk land voor expats die in de Europese hoofdstad Brussel komen werken en er residentieel vastgoed kunnen vinden tegen prijzen die betaalbaarder zijn dan in andere Europese grootsteden. 

Hulp om de thuis te vinden die u zoekt

Bent u als expat op zoek naar een thuis, dan kunt in ieder geval terecht bij een aantal gespecialiseerde makelaars die erg beslagen op het ijs komen in deze marktniche. Ze kunnen u helpen om een beter zicht te krijgen op de markt en op de wettelijke verplichtingen die in België van kracht zijn. Zo goed als altijd spreken de medewerkers van deze gespecialiseerde vastgoedmakelaars ook verschillende talen. Al u online zoekt naar “vastgoedmakelaar expats” zult u vast iemand vinden in uw buurt die u kan helpen. Ook op Logic-immo.be vindt u extra informatie.

Appartementen met flexibele huurperiode

Expats die slechts voor enkele maanden naar ons land komen of nog niet weten hoe lang ze er zullen blijven, kunnen best opteren voor een kortlopende huur. Eigenaars en makelaars die zich op de expatniche richten stellen verschillende formules voor met een huurperiode van drie maanden, die herhaaldelijk kan worden verlengd. Meestal gaat het ook om bemeubelde en volledig ingerichte appartementen.  

Appartementen met volledige dienstverlening

Expats met een ruimer budget kunnen ook opteren voor formules met volledige dienstverlening. Niet alleen zijn de appartementen dan bemeubeld, verwarmd en verzekerd en voorzien van een internetverbinding, maar is het ook mogelijk om er een hotelservice te krijgen en wordt het appartement wekelijks schoongemaakt. In deze formule zijn soms ook gedeelte ruimtes voorzien zoals coworkings, fitnessruimtes en een gemeenschappelijke tuin.  

Coliving maakt het leven voor expats gemakkelijker

Ook coliving, met een eigen appartement en een gemeenschappelijke keuken en eetkamer is voor expats behoorlijk interessant. Dat is goedkoper dan alleen iets te moeten huren en door het contact met de medebewoners – terwijl men tegelijk wel over genoeg privacy beschik – is het ook mogelijk om snel nieuwe vrienden te maken, zodat de eenzaamheid minder snel kan toeslaan . 

Naargelang van uw budget en levensstijl biedt België u als expat dus een brede waaier van interessante formules aan.

Dit artikel delen

Suggesties voor u