Zakenman bouwt aquarium als omheining voor villa

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Er zijn mensen die hun huis omringen met een hek of een haag. Maar de rijke Turkse zakenman Mehmet Ali Gökçeoğlu zag het allemaal net iets extravaganter. Een normaal hek was te gewoontjes voor de man, dus liet hij zijn riante villa omringen met een aquarium van zo’n 50 meter lang. Niet alleen leuk voor de Turkse zakenman zelf, maar zeker ook voor voorbijgangers. Ook zij kunnen zich voortaan vergapen aan prachtige vissen.

aquarium

8 jaar bouwen

Mehmet Ali Gökçeoğlu verwijderde in 2005 de oude metalen omheining rondom zijn luxueuze villa in de Turkse badplaats Çeşme, en spendeerde vervolgens zo’n 40.000 Turkse Lira (zo’n 15.000 euro) om nu zijn grote droom te realiseren: een aquarium vol prachtige vissen rondom zijn villa. De zakenman is van beroep topografisch ingenieur, en spendeerde 8 jaar om zijn aquarium te bouwen.

In het aquarium zwemmen ondertussen meer dan 1.000 vissen, waaronder enkele ongewone aquariumvissen zoals zeebrasem, palingen en octopussen.

Verbonden met Egeïsche Zee via pijplijn

Het bouwen van het aquarium zelf was misschien nog het gemakkelijkste gedeelte van het hele project. Het aquarium is immers ook verbonden met de nabijgelegen Egeïsche Zee via een 400 meter lange pijplijn. Deze moet ervoor zorgen dat het water in het aquarium proper blijft, en dat de bewoners ervan gelukkig kunnen rondzwemmen. Voor deze pijplijn deed hij een beroep op een team van privé duikers.

Toeristische attractie

De villa van Mehmet Ali Gökçeoğlu ligt slechts enkele meters verwijderd van de kustlijn in Çeşme, in Izmir. Het is intussen uitgegroeid tot één van de meest populaire toeristische trekpleisters in de stad. Tot wel 1.000 bezoekers per dag komen langs om zijn verzameling vissen te bewonderen. De zakenman zelf glundert bij zoveel aandacht voor zijn creatie.

Beveiliging tegen dieven en vandalen

Het aquarium scheidt de villa van de straat, zodat ook voorbijgangers de verzameling vissen van dichtbij kunnen bewonderen. Dit trekt heel veel dierenliefhebbers aan, maar zeker ook mensen met minder goede bedoelingen. De Turkse zakenman heeft dan ook voor de nodige veiligheid gezorgd. Hij heeft niet minder dan 17 beveiligingscamera’s opgesteld met technologie die gezichtsherkenning mogelijk maakt. Dit moet ervoor zorgen dat er geen vissen gestolen worden, en dat niemand beschadigingen aanbrengt aan zijn breekbare omheining.

Dit artikel delen

Suggesties voor u