Zo maak je sprekende foto’s van je huis

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
3 maart 2021

Vastgoed verkopen? Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Jij kent je huis of appartement natuurlijk door en door, en je weet precies wanneer het licht mooi binnenvalt in die vertrouwde hoekjes en kamers. Maar als je vastgoed wil verkopen, moet je kandidaat-kopers – die het huis met neutrale ogen bekijken – uitnodigen om diezelfde liefdevolle blik op je huis te werpen. Het is dan ook zaak om foto’s te maken die je woning van zijn beste kant tonen. 

foto's huis

Foto’s geven de doorslag

Ga het eens na bij jezelf: je gaat op zoek naar een woning, en je komt er eentje tegen dat zonnige en ruime kamers lijkt te hebben, waar een vaas bloemen op de eettafel prijkt en waar alles netjes opgeruimd is. Zo’n huis heeft meteen een streepje voor op een woning waar de vuile vaat nog op het aanrecht staat, waar de bedden niet opgemaakt zijn en er overal speelgoed rondslingert. Dit laatste huis mag dan in werkelijkheid ruimer zijn en beter gelegen, de foto’s zorgen ervoor dat het gegarandeerd op de nee-stapel beland.

Zorg voor een nette en propere woning

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om foto’s van je vastgoed te nemen die kandidaat-kopers omverblazen. De belangrijkste aandachtpunten: je huis moet netjes en proper zijn; er mogen geen spullen meer rondslingeren; kleine herstellingswerkjes doe je ook maar beter voordat je je fototoestel bovenhaalt; en je kunt her en der subtiele accessoires neerpoten om sfeer en gezelligheid te creëren.

5 concrete tips voor betere foto’s van je huis

Verder zijn er nog 5 concrete dingen die je kunt doen om prachtige foto’s van je huis te maken:

  1. Stockeer overbodig meubilair tijdelijk ergens anders, net als overtollig speelgoed en boeken.
  2. Repareer scheurtjes in de bepleistering, gebroken tegels en lekkende kranen. Ook beschimmelde siliconenranden in de badkamer vervang je maar beter.
  3. Maak je inrichting zo neutraal mogelijk door felle kleuren te overschilderen en tapijten met drukke patronen aan de kant te schuiven. Ook familiefoto’s en tekeningen van de kinderen moeten even uit het zicht verdwijnen.
  4. Speur je plafonds af op zoek naar spinnen- of stofwebben en ga ze meteen te lijf. Ook je voortuin geef je een beurt, want dat is het eerste wat kandidaat-kopers te zien krijgen.
  5. Maak je bed op met verse lakens, dek de tafel, zet bloemen op tafel en hang dikke, zachte handdoeken over het handdoekenrek. 
Dit artikel delen

Suggesties voor u