Beroepsmatig nieuwjaarswensen overmaken : verouderd of toch nog een goed idee ?  

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
20 december 2022

Terwijl sommigen het versturen van nieuwjaarswensen wensen als een lastige klus beschouwen, vinden anderen het bij uitstek een moment om hun creativiteit de vrije loop te laten. Het biedt alleszins een mooie kans om te communiceren met de partners van uw vastgoedkantoor en om zo met een extra duwtje in de rug aan het nieuwe jaar te beginnen.  

« Wat doen we met de nieuwjaarswensen ? » : het is een vraag die elk jaar in december te horen is in de vastgoedkantoren. Vastgoedmakelaars die er hun werk van maken om van dit moment gebruik te maken om hun relatie met de klanten te verbeteren, zullen daar zeker de vruchten van kunnen plukken. 

Ideeën voor professionele nieuwjaarswensen   

Tijdens de kerst- en Nieuwjaarsperiode worden heel wat wensen uitgesproken. En veel van die wensen houden ook verband met het bouwen aan toekomstprojecten, zodat er een voor de hand liggende link is met klanten en prospects die een woning of appartement willen kopen of verkopen !   

De tip die we u willen geven is alvast de volgende:  maak uw wensen zo menselijk mogelijk. Neem bijvoorbeeld een foto van het team of neem in het kantoor een video op, waarin u de collega’s voorstelt. 

Welk kanaal om uw wensen uit te spreken? 

Nieuwjaarswensen kunnen verschillende vormen aannemen en via verschillende kanalen worden verstuurd:

– een gepersonaliseerde wenskaart die met de post wordt verstuurd ;    

– een post op uw sociale mediakanalen (Facebook, Instagram of LinkedIn) met een foto en een zelf geschreven tekst ;

– een extra woordje bij de automatische ondertekening van uw e-mails (alle medewerkers van het vastgoedkantoor kunnen dat trouwens doen) ;

– een nieuwsitem op uw website.

Eindejaarsgeschenken

Ook het aanbieden van een geschenk om uw partners te bedanken is een traditie waarover nogal wat mensen zich in december het hoofd breken. Een dergelijk eindejaarsgeschenk moet een boodschap overbrengen en aan een bepaalde doelstelling beantwoorden. U wil uw klanten en prospects bedanken en ervoor zorgen dat ze op een positieve manier aan u denken. Dat kan bijvoorbeeld met een sleutelhanger met uw logo en telefoonnummer op, met een fles champagne om de ondertekening van een compromis te vieren of ene mooie pen voor het ondertekenen van toekomstige contracten. Aangezien u als makelaar ook altijd actief bent in een welbepaalde regio, kunt u als eindejaarsgeschenk zeker ook aan streekproducten denken.      

Ideeën genoeg dus om in 2023 een vliegende start te nemen.

U hebt – zoals de traditie het wil – alleszins nog tot 31 januari om uw wensen en geschenken over te maken!

Dit artikel delen

Suggesties voor u