Mogelijkheden om persaandacht te krijgen 

Ludovic Van Rampelbergh
Geschreven door Ludovic Van Rampelbergh
15 november 2022

Het staat onomstootbaar vast dat wie in de krant, of breder gezegd in de media staat, meer in de kijker loopt. We geven enkele tips die u kunnen helpen om aandacht te krijgen van de pers.  

Persaandacht krijgen kan op twee manieren : door artikels die journalisten schrijven of door voor content te betalen. Voor allebei is een specifieke aanpak vereist. 

Met journalisten communiceren door waardevolle informatie 

Vastgoedmakelaars beseffen vaak te weinig dat ze soms over informatie beschikken die journalisten kan interesseren. Uiteraard zullen journalisten geen gratis reclame voor u maken en schrijven dat u de beste en de mooiste bent, maar ze zullen wel geïnteresseerd zijn in informatie die hun lezers kan interesseren. Bijvoorbeeld als u in opdracht van een verkoper een bekend gebouw met een zekere architecturale waarde verkoopt. Of als u opmerkelijke vastgoedtrends in uw regio hebt opgemerkt, zoals pakweg het feit dat jongeren er meer huizen kopen dan in andere regio’s. Als u dat kunt staven met cijfers heeft dat gegarandeerd nieuwswaarde en is er een grote kans dat journalisten erover schrijven en uw kantoor dus vermelden. Vergeet echter niet dat ze u normaal gezien niet zullen contacteren om u hun artikel te laten herlezen.  Als u met een journalist hebt gesproken, is het een goed idee om zelf in een mail te bevestigen wat u hebt gezegd.  Om persaandacht te krijgen is het ook geen slecht idee om advies te vragen aan een gespecialiseerd PR-bureau dat veel tips kan geven én over een lijst beschikt van mogelijk geïnteresseerde journalisten.  

Publireportages en partnercontent

Ook met betaalde content is het mogelijk om meer in de media aanwezig te zijn. In dat geval moet u dus betalen voor een artikel dat reclame maakt voor uw kantoor. Het gaat dus om een specifiek reclameformat – een publireportage of partnercontent – , dat meer informatie bevat dan een gewone advertentie.  U houdt de touwtjes in handen, want de redacteurs van het artikel laten het u ook nalezen, zodat de boodschap die u wilt brengen helemaal correct is verwoord. De prijs hiervoor valt wellicht beter mee dan u misschien denkt. Bij www.logic-immo.be bent u hiervoor in ieder geval aan het juiste adres.      

Dit artikel delen

Suggesties voor u